Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Filmovi

Maša i Medved – ruski crtani i animirani film

Ruski crtani film Maša i Medved

 

Maša i Medved ruski crtani film

Savremeni i sjajni ruski crtani filmovi za decu (i odrasle). Preporučujemo crtać Maša i Medved

 

Maša i Medved ruski crtani i animirani filmVolim što blogujem na ovom mestu, jer mi je druženje sa autorima, komentatorima i idejama koje su se ovde pojavile, donelo i unelo u život mnogo sjajnih stvari, do kojih sigurno ne bih mogao doći sam. Na primer, crtani filmovi. Pomenuli smo pre nekog vremena sjajni animirani film „Čovek koji je sadio drveće“ koji je ozbiljan film za sve generacije a sada je vreme za crtaće za decu.

Moja supruga je stalno ponavljala kako su joj večito u uspomeni ostali ruski crtani filmovi kada je bila mala. Ne oni popularni crtani filmovi koji su se vrteli na našoj televiziji kao Tom i Džeri, Pink Panter, Mornar Popaj, Pera Detlić, Duško Dugouško, već oni starinski ruski crtani filmovi kji su obradjivali bajke. Žena ko žena, i dalje pamti bajke.

S druge strane, ne znam zašto ali moji favoiriti kad govorimo o crtanim filmovima su bili Profesor Baltazar, La Linea, Lolek i Bolek, i naravno nekada legendarni Kalimero sa njemu svojstvenim uzvikom „To je nepravda, to je nepravda!“

Eh, sad da je pravde, ne bi na našim kablovskim televizijama i kanalima bili tako agresivni crtaći, kao što su sada. „To je nepravda, to je nepravda! Neću da mi deca gledaju nasilje u crtaćima! Neću, neću, neću!!!“ Iz tog razloga, mi smo našoj deci uskratili neke TV kanale kao što su Cartoon Network i Ultra, jer mislimo da je sadržaj crtanih filmova sa tih kanala u najmanju ruku „nevaspitan“, da upotrebim politički korektnu reč. Inače bih rekao nešto još ružnije.

I cela ova priča o ctraćima ne bi ni potekla, da skoro na TV RTS-u nisam gledao sjajan ruski crtać o jednom ruskom svetitelju. I pričajući nešto na tu temu sa kumom, pošto je on rusofil, da li zna nešto o tom filmu, priča o obrazovanju dece se razvila. Nakon par nedelja od kuma dobijem link ka ruskom crtaću, ne tom koji sam pominjao, već crtaću za decu „Maša i Medved“. Moram priznati da sam bio iznenadjen i obradovan onim što sam video u ruskom crtanom filmu za decu. Pre svega „Maša i Medved“ nisu crtani, već više digitalno animirani film. I koliko vidim dosta imaju epizoda a uz to, atmosfera u crtaću je sjajna. Oduševljen sam, napokon nešto što pored Jagodice Bobice mogu da pustim deci i da ona budu srećna a i mama i tata.

Hvala kumu Draganu Petroviću na kvalitetnom predlogu, verujem da će i moja supruga biti obradovana savremenim ruskim crtaćem. Zahvaljujući You Tube-u sada možemo sami da nadjemo i biramo kvalitetne video sadržaje za našu decu. Potrudite se malo oko toga, vredi vaše dece.

I uživajte uz Mašu i njenog prijatelja Medu.

. . .

Маша и Медведь – Весна пришла

httpv://www.youtube.com/watch?v=92MMdKjLRmI

.

 

3 komentara

  • Ovaj crtać sam slučajno našao na Youtubu jer imam malu ćerkicu od 2 god. sa kojom gledam crtaće. Ovim crtaćem je oduševljena i zna svaku epizodu napamet. I ja sam sa njom oduševljen jer iako sam odrastao volim crtaće i veoma sam prijatno iznenađen i radnjom i kvaliteom Maše i Mede. Žao mi je što nijedna od naših televizija nije stavila ovaj crtani u svoj program . Nadam se da će neko prepoznati kvalitet i podeliti ga sa ostalim gledaocima i ljubiteljima crtanog filma.

  • Crtani film, da se izrazim popularno, zargonski, otkida. Imam cerkicu od 2 godine i sa njom gledam gledam Miska i Masu, odusevljena sam, dete takodje. Prvo cinjenicom da ne mora sve dobro da dodje sa Zapada, a potom kako je fantasticno odradjen. Izcekujemo nove epizode, ove dosadasnje vec znamo napamet!

  • Da, crtani film Maša i Medved je sjajan. I inače, Rusija ima filmsku produkciju na visokom nivou, posebno su dobri u istorijskim serijama i spektaklima ali malo od toga dodje do nas zbog lokalne „vladavine“ holivudskih distributera i njihove produkcije.

    Rusi tek treba da se organizuju i da stvore jake sopstvene distributere filmova koji će ponuditi drugim zemljama sve ono što oni stvaraju. Doduše, prateći trendove sa Zapada prave i neke filmove „teške za gledanje“ koji nisu tako lepi i nevini kao crtaći 🙁

Ostavite komentar