Redakcija Bloga

Isto ime za dve stvari koje na dva načina rešavaju isti problem

 

Drama koja vas prodrma

U našoj zemlji u pojedinim subkulturnim krugovima „tragača za istinom i duhovno emotivnim isceljenjem“ popularna je zadnjih godina psihoterapeutska metoda zvana Poredak ljubavi – porodični raspored. Radi se o psiho drami, koju odigravaju pacijenti na bini, pod vodjstvom psihoterapeuta koji ih nadgleda i koji im deli uloge u nekoj životnoj drami. Najuticajniji terapeut na ovim prostorima je gospodin Vlado Ilić koji održava s vremena na vreme seanse.

Sami o sebi kažu sledeće:

Poredak ljubavi – Porodični raspored je početkom 80-tih godina pod uticajem grupne dinamike, primalne terapije, transakcione analize i različitih oblika hipnoterapije razvio i prilagodivši ga savremenom terapeutskom pristupu metodološki uokvirio nemački psihoterapeut, filozof, teolog i pedagog Bert Helinger. Poredak ljubavi se uspešno primenjuje na svim kontinentima i pored naziva „Order of Love“ poznat je i pod terminima „Familienaufstellung“, „Constellation Work“ ili „Hellinger-Work“.

Poredak ljubavi – porodični raspored je fenomenološka metoda, koja svojim efikasnim isceliteljskim dejstvom prevazilazi okvire klasičnog terapeutskog rada. To je način isceljenja koji uključuje kako nama poznato transpersonalno, tako i unutarnji duševni domen, i odnose unutar porodice i socijalne sredine. Ovaj postupak istovremeno prevazilazi granice ličnog i omogućava uvid u transgeneracijske dinamike i njihovo dejstvo na pojedinca. Spoznaja tih dinamika putem takozvanog kolektivnog pamćenja koje nas povezuje sa transpersonalnim omogućavajući nam uvid u povezanost i smisao odnosa dovodi do neverovantnog napretka i konačnog rešenja i ozdravljenja.

.

Muzika koja vas opušta i stiša

S druge strane, new age mislilac, kompozitor i promoter srpske etno muzike gospodin Branko Isaković, inspirisan Poretkom ljubavi, nakon nekoliko uspešnih i zanimljivih izleta u etno vode: Bistrik, Teodulija, Stupovi, okrenuo se ambijentalnoj i meditativnoj muzici. Njegov prvi CD pod nazivom Orede of Love je direktno povezan sa gore pomenutom psihoterapijom.

Za svaku pohvalu je napor da se stvori i domaća verzija ambijentalne i meditativne muzike, to nas čini bližima svetu.

Poslušajmo šta je kompozitor gospodin Branko Isaković hteo da mi čujemo.

. . .

Ti nikada nećeš biti sam – Music for relaxation and healing – CD Order of Love

http://www.youtube.com/watch?v=IFSlLn6-KoA&feature=relmfu

.

Izvor Života – Muzika za relaksaciju i isceljenje Branko Isaković CD Order of Love

.

Ovde i Sada – Branko Isaković  CD Order of Love

.