Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Travel

Durmitor pod snegom za 1 maj i domaće kiselo mleko, cicvara i crnogorski kačamak – Žabljak 2012

Zlatko Šćepanović

 

Dok u Beogradu ruže već cvetaju na Žabljaku sija sunca po snežnim vrhovima Durmitora

 

Na proputovanju ka Crnoj Gori svratili smo na Žabljak. Cilj nam je bio jednostavan: domaće kiselo mleko, sir, kajmak, cicvara i crnogorski kačamak, da se malo revitalizujemo pred put dalje ka crnogorskom moru. Masno je zdravo, saznali smo to već na ovom blogu.

Već na Jabuci smo videli još uvek ne do kraja otopljeni sneg pored puta, kao i u daljini snežne vrhove crnogorskih i bosanskih planina pod snegom, Napolju je bilo sunčano i toplo ali sneg još nije okopnio. Uzbudljivo. Malo fotografija sa našeg zanimljivog prazničnog puta.

I da, misija je ispunjena. Cicvara i crnogorski kačamak su uspešno dematerijalizovani u motelu Javor na Žabljaku uz savršeno domaće kiselo mleko, koje smo morali da naručujemo nekoliko puta, toliko je bilo dobro. Hm, račun za nas četvoro, 37 eura. Cicvara je 6 eura, tek da znate.

2 komentara

  • Sad kad ti to kažeš, a obišla si pola sveta, onda verujem da jeste.

    Vidimo se u subotu u pohodu na Kablar, tvrdiš da je tamo najlepši pogled u Srbiji, pa ćemo odmah to i da proverimo na licu mesta 🙂

    Deca se posebno raduju, ovog proleća su zaredjali samo po planinama … Kosmaj, Avala, Rtanj, Durmitor, Zlatar, … sad i Kablar …

Ostavite komentar