Redakcija Bloga

 

Sajam i prodajna izložba plovila i opreme za jahte u Budvi na Crnogorskom primorju

 

Od 18 aprila do 5 maja 2012 godine održan je tradicionalni sajam plovila i jahti u Budvi. Nije okupio veliki broj izlagača niti je privukao veliki broj posetilaca iako je ulaz bio slobodan. Ali je sajam bio zanimljiv. Imalo se šta videti.

Bilo je tu čamaca, glisera, vodenih skutera, brodića za pecanje sabljarki, malih i velikih jahti.Bili su pod raznim zastavama, sa ili bez posada, jer je bilo i bogataša koji su prodavali polovne, odnosno malo korišćene jahte.

Nama je posebno zanimljiv eksponat bio vozilo za plažu i avanturu. Cena od 18,000 do 22,000 eura za adrenalinsko zadovoljstvo i jurnjavu po plaži, livadama i brdima. Zanimljivo je da dotično vozilo nema šoferšajbnu. Umesto nje dobijate kacigu. I rukavice. Vozilo je za dve osobe. Ima pozadi vrlo praktičan prtljažnik, koji se kipuje. Zapremina motora 800 cm3.

Zatim, tu je bio i namenski gliser za skijanje na vodi, sa sve skijama u raznim veličinama. Nama se doduše vrlo svideo štand koji nismo uslikali sa opremom za same jahte, sa servisima, stolovima, kovčežima i ostalom opremom koja se koristi na brodu ili jahti. Vrlo luksuzno i prefinjenog dizajna, sa posebnom koncepcijom izrade za ljuljanje na morskim talasima.

Pa vodeni skuteri, sve popularnija vrsta zabave na moru. Doduše zabava koja na crnogorskom primorju nije adekvatno rešena, pa divlji skuteraši malo pa uleću medju kupače i u zonu kupanja.

Čak su imali i jednu savremenu verziju kanua i kajaka za one ljubitelje koji vole da veslaju. A u Crnoj Gori mesta za to ima, počev od Skadarskog jezera pa preko planinskih jezera i reka.

Zatim razni gliseri i motorni čamci raznih oblika i name, po želji korisnika. Videli smo i jedan specijalni za rečnu policiju.

I na kraju jahte, male i velike. Bilo je zaista sjajih primerka. Svakome po želji, zahtevu i ukusu.