Redakcija Bloga

 

Zanimljiva i neobična kamena plaža Ploče spada u najlepše i najbolje plaže Crne Gore

Najbolje plaže Crne Gore – veštačka kamena plaža Ploče pored Budve

 

Poznajete li najbolje plaže Crne Gore? Na 5 km od Budve prema Tivtu prvo nailazite na poznatu plažu Jaz u jednoj širokoj uvali. To je popularna i velika plaža za mlade. Na njoj je krupniji pesak i definitivno spada u najbolje plaže Crne Gore.

Sa puta prema Tivtu skrenete levo ka plaži Jaz i uputite se ka njoj. Pred samu plažu Jaz nailazi raskrsnica i put vas vodi levo ka plaži ili desno ka brdima. Uputite se desno i krećete ka nove dve plaže, potpuno drugačije i intrigantnije od Jaz-a, plaža i uvala Trsteno i kamena plaža Ploče. Obe plaže takodje spadaju ako ne u najbolje plaže Crne Gore a onda sigurno u najzanimljivije.

Idući putem, nakon 2 km nailazite na plažu Trsteno u jednoj lepoj i zanimljivoj uvali. Nastavite dalje i nakon kilometar dva vožnje uz brdo, nailazite na tablu i skretanja za Ploče. Skrenete sa puta na dole i stižete do omanjeg sredjenog i kulturnog parkinga za plažu Ploče.

Budva najbolja plaža Ploče cvet Lampranthus photo by Zlatko Šćepanović

Nama kada su pričali na šta liči ta dotična plaža, mi smo svašta zamišljali. Te plaža je kamena, te nije kamena nego betonska, pa ima bazene, pa na stenama je, pa tu su lokali, itd. A ima i deo sa šljnkom. Prirodna je, veštačka je. Sva je naslagana u pločama. Teško je to sve bilo zamisliti pravilno. Zato smo otišli do nje. Sve u svemu slika govori više od reči.

Najbolje plaže Crne Gore - kamena i betonska plaža Ploče - Budva

Suština je da je plaža Ploče kombinovana plaža, i prirodna i veštačka plaža, nastala na stenama i oblikovana ljudskim radom, to jest pravljenjem stenovito betonskih ploča i malih bazena. Ima dosta mesta za sunčanje a i ulazak u vodu za kupanje je sredjen, kako na samim stenama, tako i na delu plaže sa šljunkom, tako da ne postoji bojazan da ćete se iseći na stenama pri ulasku u vodu.

Najbolje plaže Crne Gore i betonska plaža Ploče - Budva

Prostor je jako zanimljiv, lep i prijatan. Vrlo je sve sredjeno i čisto. Kameni zidovi i kamene kaskade ostavljaju retro utisak. Sve je na svom mestu mada je plaža konstanto u fazi doradjivanja i sredjivanja. Posebno impresivno deluje ciklama cvetni tepih na zidovima oko ulaza u restoran i na plažu. To je mediteranska biljka „Sunčev cvet“ – Lampranthus u kombinaciji sa sjajnim kaktusima koji čitavom predelu daju egzotičan mediteranski look.

Budva plaža Ploče sunčani cvet Lampranthus by Zlatko Šćepanović

Na stenama iznad same plaže, odnosno površina namenjenih sunčanju i ležanju napravljen je lep restoran. Cene u restoranu su nešto više nego u Budvi, recimo 20% ali ne i preterano visoke. Hrana im je odličnog kvaliteta, kao i espreso kafa. Iz restorana je lep i širok pogled na pučinu i deo kopna. Iz Ploča se ne vidi Budva, vidi se samo ostrvo Havaji.

Najbolje plaže Crne Gore kamena i betonska plaža Ploče

U sezoni je plaža krcata i vlada gužva, posebno je teško naći mesto za parking. Ako se pitate koliko košta boravak na plaži, to jest ležaljka i suncobran, evo cena. Parking se u sezoni plaća 5 eura, kao i dve ležaljke 5 eura i jedan suncobran 5 eura, to će reći komplet parking, 2 ležaljke i suncobran 15 eura. Ploče su najskuplja plaža na Budvanskoj rivijeri.

1 maja kada su napravljeni ovi snimci nije bilo mnogo posetilaca iako su skoro svi stolovi u restoranu bili zauzeti.

Pogledajte fotografije plaže Ploče u Budvi – Crnogorska obala

Ploće najbolje plaže Crne Gore photo by Zlatko Šćepanović

Budva i ravna plaža Ploče Crna Gora photo by Zlatko Šćepanović_10Budva Ploče najbolje plaže Crne Gore photo by Zlatko Šćepanović_02Budva bazen plaža Ploče Crna Gora photo by Zlatko Šćepanović_07Ploče najbolje plaže Crne Gore photo by Zlatko Šćepanović

. . .