Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Društvo

Kakva je budućnost Srbije – predskazanja vidovnjaka o Srbiji

Konstantin

 

Vidovnjaci i proroci i budućnost Srbije u službi srpske političke elite

Teško je biti prorok u svom selu jer kakva je budućnost Srbije još je gora proroka

 

Mišel Nostradamus Kakva je budućnost Srbije predskazanja vidovnjaka o SrbijiBudućnost Srbije i sadašnjost proroka. Proroci su uvek bili estradne ličnosti, koje su imale dvojaku sudbinu. Jedni su bili slavljeni i bogati, primani na dvoru i blizu lokalnih moćnika kao savetnici, ili pak suprotno tome, završavali su sa odrubljenom glavom, odnosno u boljoj varijanti su trulili u tamnicama malih i velikih carstava.

Kao što su imali različite sudbine, ove dve vrste proroka su se medjusobno i suštinski duboko razlikovale. Prvi, ugodnici sudbine i komfora, mahom su bili vračari, čarobnjaci, astrolozi i šarlatani, koji su svoju dušu odavno prodali, i čija su proročanstva bila taktička, i uska. Oni su mahom koristili neku magijsku praksu proricanja, kao što je to tarot, čitanje zvezda, numerologija, rune, simboli, gledanje u utrobu životinja, ili omamljivanje halucionogenim tvarima, ne bi li dobili vizije i odgovore na dnevno politička pitanja koje su prenosili vladaru.

Njihova predvidjanja su se mahom svodila na pitanja koliko dugo i kako da vladar vlada, ko mu je  neprijatelj, kada je povoljno vreme da krene u pohod ili izbornu trku, sa kim da se udružuje i pravi savezništva i koalicije, koja će mu nevesta roditi sina naslednika, i more drugih dnevno političkih pitanja. Zato su takvi prognozeri, nekadašnji sudbinski meteorolozi bili cenjeni i obasipani zlatom, ako su bili makar i delom uspešni.

Hoću da vas iznenadim, ako je to uopšte iznenadjenje ali srpska domaća elita i vodeći lideri ove zemlje imaju svoje estradne savetnike sudbine – meteorologe sudbine. Da, da, imaju svoje tumače sudbine kako lične tako i partijske i nacionalne. To se brižljivo skriva od javnosti, jer je teško sujeverje, ali šta njih briga, kada im treba odgovor sada i odmah. A oni stručnog znanja nemaju da otkrivaju tajne, pa im treba bilo kakvo tajno znanje. U tom smislu, kako vode politiku i budućnost Srbije nije isključeno da dnevne odluke donose bazirane na dnevnom horoskopu iz Blic-a.

Još početkom milenijuma, kada je u Srbiji počela tranzicija vlasti došao sam do tog iznenadjujućeg otkrića. Sasvim slučajno kada sam se na jednom zanimljivom skupu upoznao sa jednom personom koja pruža takve usluge. Preporučili su mi je kao osobu od velikog poverenja i uticaja na vrh vlasti. Uh, odmah sam se zainteresovao i počeo da pričam o tome ko su klijenti dotične persone. Ma nije moguće, zar i njemu gledaš u karte, i njemu, i njemu. A šta on, doktor nauka i naizgled bogobojažljiv, i on ima seanse sa tobom? A onaj ateista i glasnogovornik zapadnog racionalizma, i on je kod tebe na stočiću? Bio sam potresen i šokiran, jer sam bio iznenadjen količinom vere srpskih političara u praznoverje i ko sve koristi usluge astrologa i numerologa da kroji sudbinu nacije i budućnost Srbije. I koji sve to ljudi, što u vrhu Srbije a što i u vrhu Crne Gore koriste vidovnjake da odlučuju o sudbini zemlje.

S druge strane, kada se na horizontu Srbije pojavi prorok od Nebesa nadahnut da govori o svemu onome što je suštinski loše i da nas sprema za nevolje, jer od pravde se ne može pomoći, njega niko ne želi i neće da sluša. Svi okreću ledja od njega, ignorišu ga i proglašavaju osobom skrenutog uma. Niko od elite u Srbiji a i u drugim zemljama ne želi da čuje i da zna da njihova vladavina nije dobra, da rade loše, da su se prodali za novac, da narod vode u propast. Neće da čuju očigledno. A i sam narod neće to da sluša, jer je odgovornost na njima, na svakome od nas pojedinačno i lično. To što krademo, lažemo, što smo lenji i nemarni, što u Gospoda ne verujemo, što u Crkvu ne idemo, što moral ne branimo, što mnogo u te-ve i novine verujemo, što komšiji ne pomažemo, to su nam sve gresi koji nas vode do stanja u kome smo. E pa nije nego, mi smo pravednici, onaj komšija, on je kriv, i onaj, onaj iz one partije, on je baraba koja nas je ukopala, oni tajkuni nas pokradoše, šta smo mi tu krivi, šta mi tu možemo. Mi nismo krivi, ne, ne. Kriv je neko drugi.

Zato su se oduvek stvarni proroci provodili kao bosi po trnju u svom selu i zato su ubijali glasnike loših vesti. To se sada dešava i u Srbiji. Mi nećemo da znamo i vidimo šta je budućnost Srbije.

.

Šta će sa nama biti – budućnost Srbije na kladioničarskim kvotama

Tu ulogu „proroka“ su meni moji prijatelji namenili, tražeći da napišem nešto oko toga šta nas čeka u budućnosti, kakva će biti sudbina Srbije. Kažu da sam bio dosta „vidovit“ oko izbora i dešavanja posle izbora, pa ih zanima kao navijače, na šta i koga da se klade dalje. Na žalost, razočaraću ih. Nemam vidovnjačke sposobnosti, imam samo matematičke, u kojoj sam bio dobar kroz celo školovanje, pa znam da saberem očigledno. Tako je i sudbina Srbije očigledna. Uzmu se u obzir što veći broj konstanti i mnogo promenljivih, kao i osnovna formula po kojoj se u zemlji radi i živi i ceo algoritam provrtite kroz par sekundi, i sve vam je jasno. Ne može se mnogo pogrešiti, greška proračuna je mala.

Jedini uslov pri računu predvidjanja je da budete objektivni, i u ličnom i u istorijskom smislu, znači „ni po babu ni po stričevima“ nego onako kako jeste. Onda vam sve bude jasno. Lako se napravi slika budućnosti Srbije. Postoji samo jedan faktor, nazvaćemo ga faktor B koji može da promeni sudbinu Srbije u nekom smeru. Ali ne bih da govorim o tome, neka bude volja tvoja Gospode.

I za kraj, odgovor na pitanje mojih prijatelja kladioničara o sudbini Srbije je jednostavan. Napisaćemo ga u vidu predvidjanja i prognoza za utakmicu zvanu „Život u Srbiji“ i sami možete da se kladite i lupate fiksove na sledeće prognoze i moje proročke tvrdnje. To radim da bih bio „politički korektan“ i da ne bih završio kao „neka visi mali Pedro“. Mislim da će svako sa jednom polovinom mozga shvatiti šta je Balkanski Nostradamus u svojim stihovima poručio.

.

Predvidjanja i prognoze za fudbalski meč „Srbija – Gradjani“ – budućnost Srbije:

.

– Neće se pojaviti vila sa čarobnim štapićem da preokrene tok meča i nećemo dati ni 3 gola u nadoknadi sudijskog vremena da izborimo makar častan poraz

– Utakmica je unapred izgubljena jer su predsednik kluba i selektor tima prodali meč u startu ali ipak ti gledaj da se ne povrediš u toku odigravanja iste

– Sudija iz inostranstva ti nije naklonjen i daće ti žuti i crveni karton čim ga pogledaš ili ne daj Bože počneš da psuješ i vučeš za dres protivničkog igrača

– Protivnički igrači će se za svaki start na njih valjati i prenemagati po terenu i tražiti od sudije da ti da crveni karton. Padaće i bez dodira sa tobom

– Domaći navijači sa tribina će s vremena na vreme napraviti haos na stadionu, vredjaće fudbalere i bacaće dimne bombe i baklje na teren, i klub će biti kažnjen

– Predsednik kluba neće podneti ostavku za gomilanje dugova kluba, sramotno izgubljen meč od evropskog trećeligaša i ispadanje iz kvalifikacije za evropski kup, kao i za nameštanje lokalnih utakmica. Baza, navijači i zaposleni u partiji će ga podržati.

– Utakmicu će uvek igrati tatini sinovi, igrači sa dve leve noge i dva mala mozga, silom ugurani u tim, ne bi li našli angažman u inostranstvu, po mogućstvu u Briselu

– Fudbalski savez i klubove vodi takozvana ničim dokazana i apolitična „fudbalska mafija“ uz podršku zaposlenih i plaćenih navijača

– Prvenstvo će biti „regularno“ sve vreme i odigravaće se i sa i bez publike, iza zatvorenih vrata. Mnogi mečevi će biti prekinuti ali ne i prvenstvo.

– Pare od transfera igrača i ugovora o prodaji će i dalje završavati na Kipru.

– Ulaz na utakmice će i dalje biti slobodan. Policija će obezbedjivati meč.

– Naš tim se neće kvalifikovati za UEFA Ligu Evrope.

. . .

8 komentara

 • A šta je sa najvažnijim fudbalskim umećem : pevanjem himne ? Hoćemo li i dalje samo od boga tražiti pravde ?

 • Ovo je utakmica koja se igra u nacionalnoj ligi, ne peva se himna 🙁

  Ali nije loša ideja da se uvede, možda nekome od igrača i „igrača“ dodje nešto do svesti i savesti.

 • Ovo je liga „Serbian perpetum mobile“, kao kazino, lider iz kuće fudbala i loptanja uvek dobija, čak i kada gubi na terenu, na sudu, na izborima, u životu, on i oni su uvek „dobri“.

  Zato nam strane sudije sude 🙁

 • Poštovani gospodine Konstantine,
  Vaš stil pisanja je nalik pomalo na Njuz.net ali ne tako duhovit. Mada vam priznajem da imate oštrinu i dublju kritičnost koju njuz nema, jer se on zaustavlja mahom na površini koja je svima dopadljiva. Pratimo vas, oboje, samo da znate 😉
  Sad, rekao bih nešto oko vašeg kladjenja na budućnost Srbije. Mislim da grešite, iz nekoliko uglova.
  Kod nas se stanje popravlja iz dana u dan. I biće sve bolje. Ne možda brzinom kojom mi očekujemo ali ide na bolje. Pogledajte samo gradski prevoz, nikada nije bio bolji a ni skuplji.
  Naše političke stranke će se dogovoriti i napraviti koaliciju narodnog spasa, stabilno će vladati i privući strane investicije koje će podići ekonomiju. Nama kao zemlji malo novca treba da se to oseti na standardu gradjana.
  FK Partizan je napokon angažovao trenera koji će ga odvesti u polufinale Evropskog kupa šampiona.
  Takodje i reprezentacija ima selektora koji zna i da priča i da peva, i da tim igra kao pesma.
  Evropska unija će nas ipak primiti u svoju uniju kada ispunimo najvažniji od svih uslova; da prestanemo sa emitovanjem turskih serija.
  Mislim da je ovo dovoljno da obrazloži moj stav. A i slaže se sa svim onim što sam gledao na televiziji i čitao u novinama, a što su izjavili naši eminentni stručnjaci. Nema tajnih znanja, sve je javno.

 • Pa kada, kao ološ-političar shvatiš, da proroci nemaju pojma, ti kao ološ-političar, samo, naručiš barem dva magistarska rada i verifikuješ u Megatrendu, kao i predcednik države)))))))))))))))))

 • Ja sam pogadjla od malena sta ce se dogoditi, uglavnom roditeljima i bliskim prijateljima! Kao dete sam rekla ocu da ce „ovde biti kapitalizam“ i da ce „skoro sve ove kuce po centru Panceva da budu prodavnice sa staklima“ (izlozima) i slicno…moj tata se naravno slatko ismejao!
  Pa sam predvidela embargo, bombardovanje, cak i pojavu sverca i prostakluka u muzici i ostalom… i jos dosta toga, naravno ne bas u detalje…
  U skorijoj buducnosti vidim, mada mozda ne za zivota mnogih od nas, doci ce do ujedinjenja bivsih Yugo republika i jos nekih susednih drzava u neku vrstu ekonomske zajednice!
  U daljoj buducnosti vidim da ce Srbija biti jedno od najboljih mesta u Evropi da se poseti a moguce i da se zivi…dal zbog neke vode, hrane…nije mi jasno ali je definitivno zbog neceg zdravog, kao da ce jedino nasa zemlja (crnica) ostati neiscrpena od minerala…a mozda iskrsnu i neka nalazista, nesto lekovito…
  Jedno je sigurno, nista „fatalno lose“ se nece dogadjati a niti cemo poleteti nebu pod oblake kao neki ‘nebeski narod’…
  Svi u stvari mogu da se smire i odahnu, definitivno idemo ka boljem, polako i sigurno.

Ostavite komentar