Zlatko Šćepanović

 

Groupe Moulinex –  Svetski lider u malim domaćim kućnim aparatima

 

Svoje korene kompanija Moulinex vuče još od Societe Moulin-Legumes, iz 1932. godine, koju je osnovao Žan Mantele lansiranjem prve seckalice za povrće. Sadašnja kompanija Moulinex je osnovana 26. decembra 1956. godine.

Godine 1969. Moulinex se prvi put pojavio na Pariskoj efektnoj berzi. Konstantan rast se ubrzava 1978. godine kada Moulinex lansira prvi električni aparat Major za obradu hrane, i posebno 1988. lansiranjem prvih pegli na paru. Te godine se dešava i prva akvizicija Moulinexa kada kupuje britansku kompaniju kućnih aparata Swan Housewares Ltd. Grupacija Krups se kupuje 1991. godine i pridružuje uzletu Moulinexa. Današnji podaci jasno govore o globalnom uspehu Grupe Moulinex.

Godišnje se proda 45 miliona malih kućanskih aparata sa potpisom Moulinex u 170 zemalja sveta.

10.500 zaposlenih u fabrikama širom sveta.

Dva internacionalna brenda: Moulinex i Krups.

Dva lokalna brenda: Mallory u Brazilu i Swan u Velikoj Britaniji.

Asortiman od preko 200 proizvoda nudi se u tri različite i posebne kategorije koje zadovoljavamo za naše korisnike: Zadovoljstvo za stolom, Kućni komfor i Lična nega.

Inovacije su srce razvoja proizvoda Moulinexa. Preko 40 novih proizvoda se uvede na tržište svake godine. Tačno 300 patenata je registrovano u periodu od 1998. do 2000. godine. Mali kućanski aparati Moulinexa poseduju mnoge ekskluzivne osobine koje ih razlikuju od konkurencije: dvostruko rotirajuće tanjire u mikropećnicama, friteze sa Condesor sistemom, čelik sa elektronskim termoskalama, kafe aparati sa aktivnim filterom…

Trajnost, pouzdanost, elegancija i funkcionalnost aparata, uz prihvatljivu cenu, stvorili su od proizvoda Moulinexa sigurnog prijatelja u kuhinji moderne žene. Ušteda u vremenu i energiji, uz prestižan stil i dizajn Moulinex aparata, te zadovoljstvo korisnika obavljenim poslom, stvorili su veliku tražnju i visok stepan lojalnosti prema Moulinex aparatima. Rezultati su evidentni:

No. 1 pozicija u svetu za sledeće aparate:

– blenderi

– ručni mikseri

– tosteri

– seckalice

– espreso aparati

– kafe aparati

No. 2 pozicija u svetu za:

– friteze

– miksere

– grilove

Svaka sekunde se u svetu proda jedan od proizvoda Moulinexa.