Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Društvo

Pravila avio kompanije o crncima i neprijatnim osobama na avionskom letu

Redakcija Bloga

 

Kakva su pravila avio kompanije i kapetana leta o putnicima i crncima – anegdota sa avio leta

 

Na prepunom avionskom letu gospodja od nekih 50-ak godina, belkinja, stigla je do svog sedišta u avionu. Ali nije htela da sedne. Njeno sedište je bilo pored crnca.

Gadeći se žena je odmah pozvala stjuarta i zahtevala novo sedište. Žene je rekla: „Ne mogu sedeti pored ovog crnog čoveka“

Stjuart je odgovorio: „Dozvolite mi da vidim da li možemo da nadjemo drugo mesto“

Nakon kraće provere stjuart se vratio i rekao: „Gospodjo, nema više slobodnih mesta u ekonomskoj klasi, ali proveriću sa kapetanom leta da li ima mesta u prvoj klasi“

Prošlo je oko 10 minuta kada se stjuart vratio i rekao: „Kapetan je potvrdio da više nema mesta u ekonomskoj klasi ali postoji jedno mesto u prvoj klasi. Politika naše avio kompanije je da nikada ne premeštamo putnike iz ekonomske u prvu klasu, ali budući da će to biti neka vrsta skandala primoravati osobu da sedi pored NEPRIJATNE osobe, kapetan je odobrio da se izvrši premeštaj u prvu klasu“.

Pre nego što je gospodja mogla da kaže bilo šta, stjuart pokaza prema crnom čoveku i reče: „Dakle gospodiine, ako bi bili ljubazni da uzmete vaše lične stvari, želeli bi da vas premestimo u udobnost prve klase jer kapetan ne žali da sedite pored NEPRIJATNE osobe“.

Putnici koji su sedeli pored su počeli da aplaudiraju dok su neki ustali i otpratili stjuarta i crnca ovacijama.

. . .

3 komentara

  • Ovo je prvi put da ste okačili pričicu kojom sam oduševljen – bilo da je istinita ili izmišljena.

  • Mali Pakice,
    Samo informacije radi; Bajke, kojima se izlažu deca imaju neverovatno veliku ulogu u postavljanju „tački kotiranja“ koje će kasnije snažno uticati na duhovni odgoj dece i njihovom nastojanju da u sebi pronadju uzvišeni odnos prema životu.
    Detetu, Duši, ove tačke – koje je možda bolje zvati reperima – deluju kao unutarnji standardi za formiranje i nadogradnju i realizaciji uzvišenih kvaliteta u samoj, ubuduće, zrelohj osobi.
    Ovo je tema koja bi trebala da zasluži veliki i poseban prostor danas pa čak i na ovom blogu.
    Bajke i to one naširoko poznate najčešće su pisali oni pojedinci koji su duboko poznavali život i dobijali inspiraciju da na tajk način daju doprinos životu. Dela koja nisu nimalo manja od najvećih dostignuća u minulim vekovima.

Ostavite komentar