Redakcija Bloga

 

Kakva su pravila avio kompanije i kapetana leta o putnicima i crncima – anegdota sa avio leta

 

Na prepunom avionskom letu gospodja od nekih 50-ak godina, belkinja, stigla je do svog sedišta u avionu. Ali nije htela da sedne. Njeno sedište je bilo pored crnca.

Gadeći se žena je odmah pozvala stjuarta i zahtevala novo sedište. Žene je rekla: „Ne mogu sedeti pored ovog crnog čoveka“

Stjuart je odgovorio: „Dozvolite mi da vidim da li možemo da nadjemo drugo mesto“

Nakon kraće provere stjuart se vratio i rekao: „Gospodjo, nema više slobodnih mesta u ekonomskoj klasi, ali proveriću sa kapetanom leta da li ima mesta u prvoj klasi“

Prošlo je oko 10 minuta kada se stjuart vratio i rekao: „Kapetan je potvrdio da više nema mesta u ekonomskoj klasi ali postoji jedno mesto u prvoj klasi. Politika naše avio kompanije je da nikada ne premeštamo putnike iz ekonomske u prvu klasu, ali budući da će to biti neka vrsta skandala primoravati osobu da sedi pored NEPRIJATNE osobe, kapetan je odobrio da se izvrši premeštaj u prvu klasu“.

Pre nego što je gospodja mogla da kaže bilo šta, stjuart pokaza prema crnom čoveku i reče: „Dakle gospodiine, ako bi bili ljubazni da uzmete vaše lične stvari, želeli bi da vas premestimo u udobnost prve klase jer kapetan ne žali da sedite pored NEPRIJATNE osobe“.

Putnici koji su sedeli pored su počeli da aplaudiraju dok su neki ustali i otpratili stjuarta i crnca ovacijama.

. . .