Velibor Mihić Srpski

 

Ivana Maksimović nas je obradovala na Letnjoj olimpijadi u Londonu 2012.

I BAŠTA BALKANA se pridružuje čestitkama! Bravo, Ivana!

Sledeće zlato je za tebe!

Srebrna Ivana – 100. medalja za Srbiju, za Balkan, za Evropu

 

Ivana osvojila srebro, 100. medalja za Srbiju! – odjekuje širom naše zemlje!…

Reprezentativka Srbije u streljaštvu naša Ivana Maksimović, ikreno je priznala da još nije sasvim svesna veličine svoje pobede na Olimpijadi, u Londonu! Debi i… gle!… kakav uspeh „naše gore list“!

Uspeh je postigla u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Ivana Maksimović je potvrdila rezultat iz kvalifikacija osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama, i to 24 godine posle svog oca Gorana koji je u Seulu osvojio zlato vazdušnom puškom…

Pobedila je Amerikanka Džejmi Lin Grej sa 691,9 krugova, a treća je Čehinja Adela Sikorova sa 683 kruga.

Ivana Makismović, sa, samo, 22 godine, postiže ovakav uspeh! Mnogi, o tom, samo sanjaju u starijim godinama!…

Mnogi su uputili čestitke našoj srebrnoj Ivani.

Jedan od najboljih vaterpolista svih vremena – Šapić – naveo je da očekuje i da Novak Ðoković osvoji bronzu protiv Huana Martina del Potra.

Ni politički prvaci nisu izostali s čestitkama.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, takođe je čestitao danas Ivani Maksimović na osvojenom srebru u streljaštvu.

– To je, zaista, velik uspeh za Srbiju. Našim sportistima želim mnogo uspeha na Olimpijadi 2012. i na svim sportskim borilištima! – kazao je, vidno uzbuđen, gospodin Stefanović.

A šta kaže selektor i Ivanin otac:

– Mislim da je sad još bolji osećaj nego kad sam ja osvojio zlato. Stvarno je odradila perfektno i više nego što smo očekivali. Maltene, ja  nisam ni gledao gađanje, sve vreme sam šetao i nijednom nisam pogledao u cev kad je gađala. Samo sam pratio rezultat i video da dobro ide! – zaključio je više nego zadovoljan Ivanin selektor i, ujedno, Ivanin otac Goran Makcimović.

 

oOo