Dragana Rajblović

 

Planina sa najprostranijim vrhom sa kog se vidi cela Srbija

 

 

     

Područje oko planine Beljanice je najveće prostranstvo u Srbiji sa svojih 2500 kvadratnih kilometara potpuno nenaseljene teritorije. Raznovrsnost prirode i ogromnost ovog prostora je gotovo nesaglediva, i potpuno apstraktna za gradskog čoveka.

Najviši vrh planine je 1339m. Kraški sastav je uzrokovao prisustvo mnogobrojnih vrtača, jama, uvala i pećina. Centralna visoravan je uglavnom gola, a padine su pokrivene bukovim i hrastovim šumama koje su povremeno i prašumskog tipa.

Najlepši vodopadi i vrela nalaze se na Beljanici. Čuveni ribnjak i restoran sa kalifornijskom pastrmkom, nedaleko od vodopada Lisine je tu da učini užitak još većim u odmoru od šetnje, planinarenja i obilaska svih atrakcija ovoga kraja.

             

         

 

 

 

 

 

 

 

Polazak iz Beograda je u subotu 08. Septembra, u 7h ujutru ispred železničke stanice kod plave lokomotive.

 

 

Kontakt telefon za prijavu: 064 1600 522

 

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode, kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Sve ostale stvari koje ponesete možete ostaviti u busu tokom naše šetnje. Obući se prikladno pešačenju tj.obuću (patike ili gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom ili poneti kapu.

 

O sportskom klubu „Alti“, ostalim uslugama i biografiji vodiča možete pogledati na sajtu www.alticlub.org.rs

 mail: altionline@gmail.com