Zlatko Šćepanović

 

Fantastični momci i You Tube zvezde koji sviraju hitove na klasičan i virtuozan način

 

Neverovatno ali istinito, dvojica mladih američkih muzičara su postali svetske muzičke zvezde zahvaljujući samo snimcima koje su okačili na You Tube-u. Oni su prave muzičke ikone i You Tube zvezde samo zahvaljujući originalnim video spotovima.

Pijanista Džon Šmit (Jon Schmidt) i čelista Stiven Šarp Nelson uz par prijatelja su formirali grupu „Klavirski momci“ (The Piano Guys) i krenuli da prave aranžmane popularnih hitova u klasičnom izvodjenju. Sve su to snimili u vidu jako dobrih i kvalitetnih video spotova, dosta originalnih i zanimljivih, uz odličnu produkciju, i samo okačili na internetu, odnosno You Tube-u.

A onda je krenula lavina popularnosti. Ljudima se njihov pristup muzici dopao, počeli su da ih preporučuju i danas su njihove spotove videle desetine miliona gledalaca širom sveta. Ta popularnost im je donela i potpisivanje ugovora, izdavanje CD-a i svetsku turneju. A sve im se to izdogadjalo u godinu dana. Zaslužili su to.

Uspeh duguju originalnom pristupu muzici i snimanju video spotova. Vidi se da u tome uživaju i da ima puno dobre energije, kao i virtuoznosti. Iako klasična muzika traži odredjen nivo ozbiljnosti, njihov pristup muzici je čini dopadljivom velikom broju ljudi.

Pogledajte njihove video spotove i izvodjenje, ulepšaće vam dan.

. . .

 

The Cello Song – (Bach is back with 7 more cellos)

.

Coldplay – Paradise (Peponi) African Style (Piano/Cello Cover) – ThePianoGuys

.

Rockelbel’s Canon (Pachelbel’s Canon in D) – 4 Cellos – ThePianoGuys

.

One Direction – What Makes You Beautiful (5 Piano Guys, 1 piano) – ThePianoGuys

.