Ivan Ković

 

Marli i ja -labrador i pisac u porodičnom filmu komediji o nestašnom psu

 

 

Kod nas nazvan: Marli I Ja

 

Žanr: Komedija | Drama | Porodični | Ljubavni

 

Režija: David Frankel

 

Glumci: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane…

 

 

 

Priča:

 

Porodica uči važne životne stvari od njihovog simpatičnog ali bezobraznog i neurotičnog psa.

 

 

Moj osvrt:

 

Priča prati život jednog bračnog para i to kroz život njihovog psa Marlija. Sve ono lepo i manje lepo u životu može se videti u ovom filmu. U sve te priče, uz naše glavne likove provlači se simpatični pas. Naravno tu imamo i nevolje sa njim tako da ćete i njega shvatiti kao deo porodice.

 

Možda ovo ostvarenje smatraju prvenstveno za komediju ali pre svega, ovo je drama sa elementima komedije. Postoje momenti koji će vas nasmejati, što zbog urnebesnih scena sa samim Marlijem što zbog lepih scena vezanih za glavne likove, ali preovlađuju momenti koji su prilično emotivni i prikazuju lepotu ljudskog života. Ti momenti ostavljaju mnogo bolji utisak od ovih komičnih. Glavne likove glume Oven Vilson i Dženifer Eniston i oboje su sasvim ok. Kada smo već kod glumaca, slatko me je nasmejala pojava i Ketlin Tarner.

 

 

Film je rađen po knjizi koju nisam čitao tako da ne mogu napraviti paralelu između njih. Jedino što mogu je da vam toplo preporučim ovaj film jer prikazuje jednu zaista lepu životnu priču.

 

Zanimljvosti:

22 različita psa su glumila Marlija. Roditelji Ovena Vilsona glume njegove roditelje u filmu i njegovoj majci je veliki problem bio da zapamti da ne treba da ga zove Oven.

 

Naj scena:

 

Rasprava o starosti.