Olivera Milenković i Redakcija

 

Preporuka roditeljima šta sa decom da obidju u Londonu – Londonski muzeji

 

Ako se nadjete u Londonu, pored niza zanimljivih stvari na otvorenom, obavezno odvojite malo novca i vremena da posetite Londonske muzeje. Bićete očarani.

Muzeji u Londonu su impresivni, veliki, lepi, sadržajni, vlo su organizovani i pružaju više zabave nego što možete i da zamislite. Posebno što su namenjeni i deci i odraslima, odnosno svim generacijama. Dete od par godina i dugovečni deka i baka naći će svoje zanimljive teme u muzeju.

Englezi imaju dugu tradiciju negovanja i stvaranja tematskih i namenskih muzeja i trebalo bi upoznati tu lepu tradiciju. Mnogo toga ćete videti, naučiti i zapamtiti za ceo život. Vaša deca i vi bićete oduševljeni provodeći čitav dan u jednom čarobnom svetu prirode, istorije i nauke. Tim pre što savremeni muzeji nisu one ustanove koje vi znate u Srbiji, statična mesta sa slabim osvetljenjem i tihom atmosferom prohujalih vremena, sa malo vrednih eksponata koji su izloženi. Ne, nikako.

U muzejima koje vam preporučujemo očekuje vas niza postavki, izložbi, demonstracija uživo, video prezentacija, radionica u koje se i sami možete uključiti, posluženje, razgovor sa volonterima i kustosima koji će vam sve potanko objasniti, knjige, suveniri, brošure, filmovi, dvd enciklopedije, i još mnogo toga. Sve će to podstaći vaše dete da se bavi naukom i da uči, jer nauka je izuzetno zanimljiva na način kako je Londonski muzeji predstavljaju. Na primer, u Londonskom muzeju nauke možete isprobati simulator svemirskih letova.

Bićete očarani vidjenim i doživljenim. Ne propustite nikako da posetite muzeje u Londonu.

.

Muzej nauke u Londonu – Science museum London

http://www.sciencemuseum.org.uk/

.

Prirodnjačko Istorijski muzej u Londonu – Natural History Museum, London, UK

http://www.nhm.ac.uk/

.

Muzej transporta i prevoza u Londonu – London Transport Muesum, London, Great Britain

http://www.ltmuseum.co.uk/

. . .