Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Gastro Zdravlje

Postoji li dijeta ili specijalna ishrana koja leči rak i maligne bolesti – antikancerogena dijeta

Društvo Srbije za borbu protiv raka

ŠTA JEDE OBOLELI OD RAKA

Ishrana koja leči rak i maligne bolesti – antikancerogena dijeta. Postoji li dijeta za rak ili univerzalna specijalna hrana koja leči rak. Antikancerska dijeta ne postoji

 

Na internetu ili po novinama a još više po knjižarama i po komšiluku naićićete na razne naturopatske teorije, alternativne sisteme i egzotične modele ishrane, odnosno dijete koja se preporučuje za lečenje raka. Mnogi od tih sistema, iako nisu provereni od strane naučnih institucija, ili pak i jesu ali nisu potvrdili verodostojnost, i dalje tvrde da sa uspehom leče rak ishranom, da znaju zbog čega rak nastaje. 

Svoje alternativne teorije i sumnjive zdravstvene tvrdnje baziraju na dva modela: izgladnjivanje raka ili specijalna hrana koja čisti organizam i pojačava imunitet. Mnogi bolesnici ili njihovi rodjaci potroše mnogo vremena, novca i nadanja tražeći i ispitujući metode koji se reklamiraju i preporučuju, ali …

Antikancerska dijeta za tumor ishrana rak

Još ne postoji dijeta koja nas može zaštititi ili nam pomoći u izlečenju od raka. Zato nauka nije u  stanju da vam ponudi ishranu koja može usporiti razvoj raka, smanjiti mogućnost stvaranja metastaza, ili dovesti do povlačenja nastalog tumora. Preporuke koje se mogu naći ili čuti u raznim medijima bude samo neopravdane nade kod obolelih i njihovih porodica i nemaju nikakve naučne podloge.

Nažalost, one nisu samo bez efekta već su i vrlo opasne, jer su uglavnom povezane sa izgladnjivanjem i smanjuju izglede za izlečenje.

Ishrana obolelih treba da bude kalorična, hranljiva i pod nadzorom lekara.

S obzirom da ne postoji posebna antikancerska dijeta koja bi nas zaštitila od raka, a sa još nepotpunim poznavanjem uloge ishrane u nastajanju raka, možemo da damo samo praktične savete u pogledu zdrave ishrane. Oni koji ih se budu pridržavali živeće u boljem zdravlju i sa malim izgledima da jednog dana obole od raka.

Ponovimo na kraju najvažnije preporuke:

1. Koristite raznovrsnu hranu, jer u protivnom možete naškoditi vašem zdravlju.

2. Ograničite masnoće izborom mršavog mesa i mleka. Izbegavajte slatkiše i proizvode sa „skrivenim“ mastima.

3. Trudite se da svakodnevno imate u obrocima povrće, salate i sveže sezonsko voće. Birajte produkte žitarica od punog zrna. Na taj način vaša ishrana će biti bogata vitaminima i balastnim materijama.

4. Imajte češće na trpezi povrće iz porodice krstašica.

5. Nemojte piti ili jesti previše topla pića i jela.

6. Umerite se u piću.

7. Nemojte pušiti.

8. Prilikom kupovine gotovih proizvoda proverite njihovu sadržinu koja se nalazi na pakovanju. Za pripremanje jela koristite „blage“ začine.

9. Pridržavajte se ovih pravila i pri ishrani u restoranima. Ne zaboravite da sa ovim preporukama upoznate i vašu decu. Ovi saveti sigurno mogu pomoći da se smanji rizik od kardiovaskularnih oboljenja i bolesti jetre, što je razlog više da ih se pridržavate.

Izvor teksta: www.serbiancancer.org

www.prirodanadar.rs      

5 komentara

 • Svakako da postoji djeta i pravilna ishrana ,prvenstveno za one koji misle na vrijeme o tom,smjesno je negirati neke stvari javno tolike knjige naucne alternativne medicine su ne samo napisane nego potvrdene sa svim mogucim rezultatima.Pravilna dijeta usporava napredovanje bolesti raka ili tumora.Samo covjek svaki ne zeli da se pozabavi pravilno svojim problemom,mnogi se samo prepuste sudbini i doktorima MMD.Svaka pravilna ishrana nas stiti od parazita i bolesti.Naucne podloge su toliko vidljive i samo ih ne vide oni koji su slepi,a svi drugi mogu da vide ako hoce i ako nemaju razlog kontra da govore.Drustvo Srbije za borbu protiv Raka ,stvarno su gore napisali necuvene gluposti,to je nevjerovatno koliko malo znaju i zbunjuju stanovnistvo ,to je sramota da ljudi to vide ,mogu se samo smijati takvoj jednoj neodgovornoj ustanovi ,bez daljnjeg komentara.

 • Ugovor izmedu Srbije i Kube je potpisan za novi serum koji ce biti plasiran po prvi put u Srbij (Vakcina ‘ CIMAVAKS’ EGF’ koja zaustavlja Rak pluca verovatno odmah poslje oktobra bit ce dostupna.Nova nada za oboljele.

 • Najveca glupost koju sam procitao je da bolesnici treba da se hrane kaloricnom hranom i najtuznije je sto dolazi od „Društvo Srbije za borbu protiv raka“. Kad je organizam bolestan, ne treba da trosi energiju na varenje (mnogo energije odlazi na varenje) nego na samoizlechenje. A pricu da nesto nije naucno dokazano forsiraju oni koji prave profit na ljudskim bolestima. Itekako je naucno dokazano, samo ne ide u prilog farmaceutskim kucama pa u medijima nema mesta.

 • @ Teezee

  Nadamo se samo da ste sproveli ozbiljno naučno istraživanje za vašu zdravstvenu tvrdnju, i da ste dokazali da bolesnom organizmu ne treba energija.

  Znate, postoji odgovornost i prema zakonu i prema savesti kada tvrdite nešto što niste ispitali.

 • Lekari nam govore da postoje bolesti koje su neizlecive.Znate li sta je neizleciva bolest?To je ona bolest o kojoj lekari nista ne znaju.Bolest se sama po sebi uopste ne protivi da je covek leci.
  Ljudsko telo ima sposobnost koju nema nijedan stroj:ono je sposobno da se samo popravi.
  Cijelo vase telo,nije nista drugo negoli vasa misao,u formi koja se moze videti.Ne ovladate li svojom misli,ne mozete vladati ni telom.
  To je moja istina,ako se jako ne varam.Ona je kratka i jednostavna.
  A sad neka raspravlja onaj kome je do raspravljanja. 🙂

Ostavite komentar