Redakcija bloga

 

Kako HAARP američki tajni vojni program za kontrolu vremena utiče na Srbiju i već uznemirene Srbe – Iz Aljaske sa ljubavlju

Cirkularno pismo o najavi delovanja HAARP-a u Srbiji i vest o tome ruske novinske agencije „Pravda“ koje kruži internetom. Pročitajte naš komentar i neka objašnjenja na kraju ovog uznemirujućeg teksta.

 

 

Odlučujući dan: HAARP 12. oktobra emituje najjače zračenje nad Srbijom, prete poplave i zemljotresi!

.

BEOGRAD – Antenski HAARP sistem emitovaće 12. oktobra do sada najjaču emisiju zračenja ka jonosferi u deset postrojenja na planeti, uključujući i Barajevo u Srbiji, a posledice ove probe, odnosno eksperimenta, mogle bi biti veoma opasne.

Kako „Pravda“ ekskluzivno saznaje od izvora iz SAD koji već duže vreme prati tematiku HAARP, u sedištu ovog sistema na Aljaski doneta je odluka da se 12. oktobra izvrši generalna proba sposobnosti i spremnosti HAARP da vrši uticaj u jonosferi sa, u poslednjih dvadeset godina postojanja, najjačom emisijom zračenja. Odabrano je deset lokacija HAARP-a širom sveta, uključujući i Srbiju, gde će se ovaj eksperiment izvršiti. Vlade tih država o tome su obaveštene sredinom maja meseca ove godine, a centrala HAARP sistema zahtevala je da eventualna odgovornost za posledice toga dana i maksimalnog zračenja ne snose ni SAD, ni centrala ovog antenskog sistema.

– Najveći je problem što niko ne zna šta će se tog 12. oktobra zapravo dogoditi u Srbiji i još nekoliko država širom sveta, i kakve će posledice biti. U kolikoj će meri ta proba uticati na zdravlje i mentalnu svest građana, da li ćemo rizikovati pojavu poplava ili zemljotresa, niko ne može sa sigurnošću reći, jer ako se pre dve decenije o HAARP-u i njegovim efektima znalo minimalno, danas se ne zna ni toliko. Naime, SAD drže kao vojnu tajnu sve vezano za ovaj antenski sistem, i tek se tu i tamo pojave neke šture informacije.

Građani Srbije nisu ni svesni kakvu Pandorinu kutiju zla imaju nadomak Beograda i svako ko je dozvolio postavljanje HAARP u ovoj državi, trebalo bi da odgovora. Poznate po bahatosti, Sjedinjene Američke Države često nisu ni postavljale direktno pitanje o dozvoli instaliranja HAARP u drugim državama, nego su to provlačile kroz sporazume o civilnoj i vojnoj saradnji ili u sporazumu o pristupanju Partnerstvu za mir ili NATO. Svetska ali i naša javnost već mesecima raspravlja o kalendaru Maja i 21. decembru kao smaku sveta, a niko i ne zna da nam se mnogo realnija opasnost približava već 12. oktobra – upozorava sagovornik i izvor „Pravde“.

PODELI OVO:

· BEOGRAD – Vlada Sjedinjenih Američkih Država neće dozvoliti uklanjanje antenskog HAARP sistema ni iz jedne države u svetu gde je postavljen, sve do 2050. godine, do kad je predviđeno da traju eksperimenti sa klimom i uticajem na svest ljudi. To bi značilo da je uprkos eventualnim protestima srpske javnosti i vlasti, najmoćnija svetska sila reagovala odbijanjem da razmontira sistem postavljen za vreme vlade Mirka Cvetkovića.

· [1]

· – Kolega koji je učestvovao i u čuvenom Protokolu iz Kjota o klimatskim promenama, nekoliko puta je istupao u javnosti protiv HAARP-a, a samo nedelju dana od njegovog trećeg nastupa i tribine gde je HAARP nazvao opasnim oružjem koje će promeniti globalnu klimu sa nesagledivim posledicama, supruga mu je ostala bez posla u laboratoriji u kojoj je bila rukovodilac, a on više nije istupao javno sa temom HAARP-a. To svakako nije slučajno i sve što se dešava oko HAARP-a nije ni slučajno ni naivno – kaže Markuš.

· Kako za „Pravdu“ kaže Dejan Markuš, biolog i genetičar srpskog porekla koji već duže vreme živi i radi u Sjedinjenim Državama, administracija SAD je uložila nekoliko milijardi dolara u održavanje HAARP sistema zaključno sa 2050. godinom, do kada je predviđeno da ovaj antenski sistem obavi svoju ulogu koja je i dalje pod velom tajne.

· – Na tribini održanoj pre nekoliko dana na Univerzitetu Stenford, na kome se i vrše proučavanja HAARP-a, učestvovao je i fizičar i klimatolog Henri Kolman, koji se veoma pohvalno izražavao o HAARP antenskom sistemu nazivajući ga „branom odbrane svetske klime i najvećim protivnikom efekta staklene bašte“.

Kolman je tada precizno rekao da je još 1990. godine kada je startovala realizacija HAARP-a, odlučeno da ovaj sistem traje 70 godina, koliko je procenjeno da će biti potrebno da niskofrekventni talasi uspešno deluju na jonosferu i trajnu promenu klime. Kolman je nekoliko puta naglasio da uloga HAARP-a nije u vojne svrhe, već da „se spreče katastrofalni zemljotresi i promene klime usled efekta staklene bašte u narednim decenijama“, a do 2050. to bi trebalo da bude uspešno realizovano.

Takođe je naglasio da je HAARP, gde god se u svetu nalazio, vlasništvo SAD, ali je ujedno „i u vlasništvu celog čovečanstva“. Interesantno je da je Kolman izbegao pitanja studenata Stenforda o svim potencijalnim dejstvima HAARP-a, rekavši da se izvinjava što neće moći da odgovora na pitanja „jer kasni na avion“ – kaže Markuš.

· Naš sagovornik ističe da se u proteklih godinu dana u SAD pojavilo na desetine knjiga i publikacija na temu HAARP-a i o njegovom dejstvu, a da je nekoliko njih koje su otvoreno ukazivale na štetne posledice po klimu i mentalnu svest ljudi, bile faktički zabranjivane, a promocije otkazivane.

· Inače, američka vojna dokumenta koja su nedavno deklasifikovana, dokazuju da je američka vojska razvila sistem koji radi na principu pulsirajućeg elektromagnetnog zračenja (isti princip na kome radi HAARP), što je namenjeno za manipulaciju i razaranje ljudskih mentalnih procesa (moždanih talasa) korišćenjem snažnih pulsirajućih elektromagnetnih snopova u radio-spektru na velikim površinama zemlje odjednom. Zbignjev Bžežinski, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Kartera, i Džefri Mekdonald, savetnik za naučna pitanja predsednika Džonsona i profesor na Univerzitetu Ju-Si-El-Ej, objavili su dokument u kome su izneli svoje viđenje geofizičkog i „environmental“ rata i ratnih tehnika. Dokument opisuje koje se tehnike mogu koristiti u te svrhe i kakvi se negativni efekti mogu izazvati kod ljudske populacije.

· – Politički stratezi su u iskušenju da iskoriste pronalaske u oblasti moždanih aktivnosti i ljudskog ponašanja. Današnja nauka i tehnologija jesu na nivou koji nam omogućava da izazovemo promene u jonosferi iznad širokih oblasti zemlje. Tako izazvane promene u električnom naboju mogu da izazovu ozbiljne poremećaje u moždanim funkcijama kod ljudske populacije u odabranim oblastima u dužem vremenskom periodu – kaže se između ostalog u ovom dokumentu.

· Bžežinski navodi i da smo na putu stvaranja „jednog kontrolisanijeg društva kojim će se lakše upravljati“. Društvo bi, po tome, kontrolisala elitna grupa sa superiornim naučnim znanjem. Ovi upravljači će biti neopterećeni tradicionalnim liberalnim vrednostima, i biće u mogućnosti da ostvare svoje političke ciljeve koristeći vrhunsku tehnologiju da utiču na ponašanje ljudi, i moći će da ostvare potpunu kontrolu nad ljudskom populacijom pod svojom vlašću. Prema autorima studije, da bi se došlo do ovakvog „savršenog“ društva, svet će  morati da se podvrgne tretmanu konstantnih socijalnih i političkih kriza koje bi se iskoristile da se javno mnjenje pomoću upotrebe mas-medija pridobije za fazu jedan, kontrolu spoljnog neprijatelja. Odatle do kontrole unutrašnjih neprijatelja, prema ovim proračunima, „samo je jedan korak“.

· Američka vojska u jednom od svojih dokumenata kaže sledeće:

· – Mogući načini na koji se ova tehnologija može upotrebiti su: obračun sa teroristima, kontrola ljudi u demonstracijama, kontrola i nadgledanje bezbednosti vojnih objekata kao i direktna upotreba protiv neprijateljske žive sile. Američka vojska je prvi put upotrebila pulsirajuće elektromagnetno oružje protiv iračkih trupa u „pustinjskoj oluji“. U svim ovim slučajevima elektromagnetno oružje će se koristiti radi izazivanja ozbiljnih poremećaja psiholoških funkcija, dezorijentacije, uznemirenosti i totalne nesposobnosti za obavljanje radnji neophodnih za borbena dejstva – kaže se u dokumentu iz Pentagona.

Komentar Redakcije:

Pismo koje smo preneli dobili smo od naše drage prijateljice koja je bila usplahirena i u panici. Molila nas je da objavimo pismo i upozorimo javnost. Nešto pre toga smo dobili i pismo od prijatelja koji je tvrdio da je zbog delovanja HAARP-a u Barajevu na klimu u Srbiji, u njegovom selu je zemlja ispucala i pukotine su i po 20 cm, što nikada nije bilo ranije. On kao da nije svestan da je u Srbiji dva meseca suša i da je svuda zemlja ispucala. Takodje, na Facebook-u i na raznim new age i patriotskim forumima je žestoka rasprava kako nam niskofrekventnim talasima uništavaju mozak i zdravlje.

Zbog nje i njega, kao i drugih koji su se uplašili sadržaja ovog pisma, želeli bi da im objasnimo da je sve ovo velika prevara, obmana javnosti i deo specijalnog psihološkog rata koji se vodi izmedju Rusije i Amerike, a preko naših ledja i mozgova. Skrećemo pažnju na suštinske slabosti ovoga teksta i nelogičnosti, da bi razumeli kako se spinuje javnost poluistinama:

– izvor vesti je ruska „Pravda“, rusko državno glasilo sa izrazitom anti američkom orijentacijom – iz Rusije s ljubavlju

– ceo tekst je niz insinuacija, čini mi se tvrdnji, podmetanja poluistina i nedokazivih tvrdnji, bez ikakvih naučnih potvrda, merenja, izveštaja iz svetskih labaratorija drugih zemalja

– HAARP instalacija podrazumeva set antena u vidu kablova na nekoliko hektara zemlje, a ne jednu malu antenu u Barajevu

– HAARP kompleks zahteva ogromnu energiju za emitovanje zračenja i veliku trafo stanicu koje nema u Barajevu

– HAARP je vojni program SAD koji obezbedjuje njihova vojska, i kompleks je pod jakim vojnim obezbedjenjem, što nije slučaj u Barajevu

– HAARP antene se zbog svrhe rada i merenja uticaja talasnih aktivnosti ne smeštaju u naseljene mesta, niti u Barajevo, niti blizu velikog grada, jer tehničko zračenje naseljenih mesta ometa rad instalacija.

– Sve tvrdnje u tekstu su čisto rekla kazala, bazirana na urbanim mitovima i teorijama zavera, sa sumnjivim i nedokazivim izvorima informacija

– Ceo projekat je odmah povezan sa teorijama o globalnoj kontroli društva i o štetnom uticaju na zdravlje ljudi, na šta je većina stanovništva vrlo osetljiva

– Utisak je da je tekst klasično delo iz psihološkog rata dezinformacijama i stvaranja negativnih stavova prema Americi, a Rusi su bili oduvek majstori kreiranja dezinformacija i manipulaciju mišljenjem stanovništva

Molimo sve naše čitaoce da pre nego se HAARP zaista i uključi 12 oktobra i sprži im mozak, da pre toga uključe svoj um i razum, te se odupru ovakvim tekstovima i spinovanim propagandnim konstrukcijama.

. . .