Zorica Sentić

Обавештење !!!

Прикупљање књига за школску библиотеку у Јовцу, под покровитељством акције „Дарујмо реч“ је успело. Књиге ће у школу стићи у суботу, 10. новембра, у 14ч. Том приликом ће у просторијама школе бити изведена представа групе глумаца из Бијељине „Кафина цура фина“, писца Јована Јовановића Змаја, у режији Соње Кнежевић. Представа ће почети у 17ч.

Захваљујемо се: Зорици Сентић (идејном творцу акције), Горану Маринковићу (координатору акције ), Саши Радојковићу који је обезбедио превоз књига, наставном особљу и ученицима школе који су се потрудили да акција успе.

Osnovna škola „Djura Jakšić“

De : Selo Jovac
Date : 27/08/2012 11:36:40
Sujet : Питање

Велики поздрав организаторима ове акције!www.darujmorec.com Заиста је овако нешто потребно Србији. Имам једно питање, пошто не знам где да се обратим поводом тога, питаћу овде, да ли је још увек могуће пријавити школу, или је за то већ истекао рок?

Унапред хвала на одговору и велики поздрав!

С поштовањем,

Јелена Јанковић

. . .
Ја сам администратор Фејсбук профила Село Јовац (Поморавски округ). Моје село се налази у ћупријској општини и броји око 1000 мештана.
Моја идеја као администратора тог профила је да промовишем своје село и село уопште, а то је пре свега апел младим људима да не напуштају село и скретање пажње на праве вредности, пре свега моралне, а одмах затим и породичне, итд. У последњих пар месеци видим да моја идеја има све више присталица међу младим људима у мом селу, па су кренуле и неке акције побољшања живота у њему.
Е, сада, пошто сам и сама бивши ученик јовачке школе, знам да је библиотека и тада била у лошем стању и да је поприлично оскудевала у књигама, а сама сам свесна да је читање саставни део формирања човека као личности, посебно у школском узрасту. Зато сам дошла на идеју да би можда могла да помогнем нашим ђацима.
Наравно, о детаљним подацима и о томе да ли је особље школе вољно да ми помогне и мојој замисли, мораћу да се подробније распитам и то да Вам пренесем, јер видим да имате слуха за овакве проблеме.
Иначе, студент сам српског језика у Крагујевцу, у октобру ћу уписати 3. годину и буде ми жао када видим да неко воли да прочита добру књигу, али некада једноставно није у могућности, јер је најближа библиотека у граду.
Поздрав од Јелене Јанковић!

Pozivamo književne stvaraoce, posetioce sajta 

i sve ljude dobre volje, da ako su u mogućnosti,

upute knjige školi 

Osnovna škola „Djura Jakšić“-Jovac, bb, 35205, Jovac, Srbija

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na mejl adresu: selojovac.pomoravlje@gmail.com

u ime dece hvala * merci

Zorica Sentić

i

ekipa koordinatora Darujmo reč

. . .