DARUJMO REČ

Meni je, verujte, trebalo 2 minuta … nadam da će Vas moja reč podstaći da postanete jedan od nas

.

Aleksandra Veljković kordinator akcije Darujmo reč selo Šarlinac

Stvari koje želim upoznati nalaze se u mojim knjigama. Moj najbolji prijatelj je onaj koji mi daruje knjigu koju nisam pročitao.“ Budite jedan od najboljih prijatelja deci širom zemlje koja nisu u mogućnosti da nađu ili kupe nepročitanu knjigu…

Surfujući internetom, u dokolici, za vreme slobodnog vremena, naišla sam na članak o dragoj književnici našeg porekla, Zorici Sentić, koja živi u Kanu u Francuskoj. Kažem dragoj, jer je upravo ova žena, velikog srca, pokrenula akciju o kojoj pišem. Malo je reči kojim mogu opisati toplotu oko srca koju sam osetila videvši decu iz moje opštine, tačnije Šarlinca, sa dobijenim knjigama u rukama i osmehu na licima. Tada sam shvatila samo jedno, deci tako malo treba da budu srećni, ispunjeni… Jedna knjiga detetu u devastiranoj opštini daje volju, usmerava na pravi put, obećava bolju budućnost…. Zar ovo sve što sam navela ne zaslužuje Vaših pola sata vremena da odvojite jednu ili dve knjige i pošaljete jednoj od škola istaknutih na sajtu akcije Darujmo reč? Meni je, verujte, trebalo 2 minuta da kontaktiram sa dragom gospođom Zoricom i uključim se u akciju kao jedan od aktivnih koordinatora.

Darujte i Vi deo sebe, jednu knjigu, par reči… Osećaćete se divno, korisno, ponosno… Uradićete tako malu stvar, potrošićete malo vremena, a pružićete deci veliku radost, nova znanja i nadu da i dalje postoje dobri ljudi u velikim gradovima koji misle na njih.

Koristim ovu priliku da se zahvalim dragoj gospođi Sentić na divnoj ideji, na to što misli na nas u dalekoj zemlji, na volji, srdačanosti i snazi da pomogne. I nakon puno nedaća, poteškoća, ova akcija opstaje i nakon 6 godina zahvaljujući Vama, dobrim ljudima. Zahvaljujem se i koordinatorima, bez kojih gospođa Sentić ne bi mogla da realizuje svoju ideju i zahvaljujem Vama koji čitate i iskreno se nadam da će Vas moja reč podstaći da postanete jedan od nas.

Za više informacija pogledajte sajt www.darujmorec.com

Pišite nam na [email protected]

Aleksandra Veljković, ekonomista      [email protected]

Koordinator akcije ,,Darujmo reč“ u selu Šarlinac i regionu