Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Ostalo

Kako odabrati najbolja garažna vrata za vašu garažu

 

O čemu voditi računa kada birate i kupujete garažna vrata

Kako odabrati najbolja garažna vrata za garažu

 

Ako vas muči pitanje kako da pronađete najbolja garažna vrata za svoju novu ili renoviranu garažu evo nekoliko smernica koje će vam biti od pomoći. Sagledajte sve ponuđene mogućnosti, uporedite cene kod različitih firmi, pa tek onda donesite konačnu odluku. Iako zvuči lako, nije baš jednostavno doneti konačnu odluku, jer ima puno stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom izbora.

Najbolja Garažna vrata za garažu rešenja i odabir garaža

Prvo je važno da se odlučite kakav tip garažnih vrata želite. Da li želite da se otvaraju horizontalno, vertikalno, da li treba da budu na daljinsko upravljanje ili ne i slično.

Naravno, ukoliko ste u mogućnosti da ugradite garažna vrata na daljinsko upravljanje svakako preporučujemo. Prosto zato što će vas nešto više koštati nego ona bez, ali će vam sigurno bolje služiti.

Ako želite nešto posebno, u većini firmi koja se bave ugradnjom garažnih vrata će vam izaći u susret i dizajnirati vrata prema vašim potrebama i željama.

Takozvana segmentna garažna vrata su pravi izbor kada postoji ograničen prostorni prilaz. Ujedno, ona su i najpopularnija među ljudima, jer dozvoljavaju da se automobil parkira baš blizu vrata, čime prostor u garaži biva u potpunosti iskorišćen. Uz to, možete tražiti da vam ugrade fotoćelije na određenoj visini, kako biste sprečili da se vaši mališani povrede ukoliko se nađu u blizini vrata prilikom zatvranja.

Što se tiče materijala od kog se prave garažna vrata i on je vrlo važan prilikom izbora. Najpopularniji je plastika, koja se koristi najčešće za rolo vrata. Lako se održava i prilično dugo traje. Čelična vrata su svakako dugotrajnija, ali i skuplja. A drvena su dobra jedino ako se baš uklapaju idealno u enterijer, ali često znaju da se deformišu vrlo brzo, usled nepovoljnih vremenskih prilika. Uz to, moguće je i da garažna vrata budu od providnog materijala, poput fiberglasa, koji je najbolji ako u prostoriji nema osvetljenja.

Vrlo je važno da prilikom donošenja odluke o ugranji garažnih vrata razmotrite sve mogućnosti prostora. Takođe, obratite pažnju i na spoljašnji izgled vaše kuće. Jer, recimo čelična vrata se nikako neće uklopiti u starinski izgled kuće, već ćete biti prinuđeni da se odlučite recimo za drvena. Samo imajte na umu da od svih pomenutih materijala, drvena vrata zahtevaju najviše održavanja. Jer se često drvo deformiše, pa je možda ipak bolje da razmislite o neutralnoj varijanti, poput fiberglasa, koji se isto tako dobro može uklopiti u eksterijer kao i drvo.

Takođe, savetujemo vam da se ipak odlučite za vrata sa daljinskim upravljanjem. Napominjemo, koliko god da su skuplja, vremenom ćete uvideti sve njihove prednosti, a prvenstveno u zimskom periodu kada nećete mrati da izlazite iz automobila kako biste ih otvorili.

Za koji god materijal da se odlučite, važno je da dobro sagledate sve dobre i loše strane. Ako ste vični majstorskim poslovima, rolo garažna vrata možete i sami ugraditi, uz malu pomoć.

Ipak, najsigurnija je varijanta da posetite nekoliko firmi koje se bave ugradnjom, uporedite modele i cene i tek onda se odlučite. I ne zaboravite, više nije ono vreme da cena u potpunosti odgovara kvalitetu. Obratite pažnju na sve karakteristike, uporedite ih i izaberite vrata koja najbolje odgovaraju vašim potrebama. Jer se garažna vrata ne kupuju svaki dan.

. . .

4 komentara

  • Ja na svojoj garaži imam segmentna garažna vrata i odlična su. Garažna vrata trebaju biti kvalitetna, a za njihovu instalaciju poželjno je pozvati majstora. Super članak.

  • Prilikom odabira, najbolje je posavjetovati se sa majstorom koji tip vrata nam na garaži najbolje pristaje. Nakon toga donijeti odluku ovisno o mogućnostima i financijama kojima raspolažemo.

  • Mi imamo drvena garažna vrata, ali kao što je i u članku navedeno, potrebno je njihovo redovito održavanje što ponekad prestavlja problem. Međutim, ljepotu drvenih vrata ne može zamijeniti plastika ili metal.

  • Smatram da vrata igraju vrlo bitnu ulogu vezano za cjelokupni izgled doma. Poboljšavaju eksterijer, ali i podižu prodajnu vrijednost doma. Stoga je potrebno biti pažljiv u njihovom odabiru.

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280