Doček Sprske Nove godine i šta se dešava u Vrnjačkoj Banji za praznike

Najnovija dešavanja za Badnje veče, Božić i Srpsku Novu godinu u Vrnjačkoj banji

 

 

U jednoj od najvećih banja Srbije, kako i dolikuje je organizovano paljenje Badnjaka za Badnje veče, a meštani i gosti su imali prilike da na banjskom šetalištu, čuvenoj Promenadi, uživaju u dobroj zabavi. Naime, ispred banjske picerije „Makuljević“ je bilo organizovano kuvanje domaćeg vina i rakije za sve posetioce i meštane Vrnjačke banje.

Doček Srpske Nove godine u Vrnjačkoj banji

Kao i većina Srba, i Vrnjčani se mogu pohvaliti gostoljubivošću, pa je i ove godine za novogodišnje praznike, u ovoj „Kraljici banja“ bilo turista, što iz Srbije, što iz inostranstva.
Iako se Vrnjačka banja pripremila za doček turista, pretpostavlja se da će poseta biti na nivou prošlogodišnje.

Ipak, predstavnici Turističke organizacije Vrnjačka banja, u želji da privuku što veći broj turista su izneli vrlo zanimljivu ponudu za ovu godinu, koja se sastoji u kombinaciji skijanja na obližnjem Goču i kupanja u termalnim bazenima. Tako turisti mogu da biraju šta žele da rade danju, a šta noću, jer je moguće skijanje i u toku noći, a danju uživanje i odmaranje u nekom od termalnih bazena Vrnjačke banje. Na Goču postoje dve dobro osvetljene ski staze, na kojim može da se skija i noću.

Iz godine u godinu, u brojnim hotelima Vrnjačke banje se organizuje doček Nove godine, uz gostovanje mnogih poznati izvođača.

Što se Božićne večeri tiče, ponuda je nešto skromnija jer stariji ljudi drže do običaja da se za Božić uglavnom ne ide nigde. Ipak, za one mlađe, koji i ne drže baš mnogo do običaja u čuvenoj banjskoj diskoteci „Podroom“ je organizovana svirka benda „Acapulco“.

A za doček Pravoslavne Nove godine, pomenuta diskoteka u goste dovodi poznati „Lexington bend“. Zbog očekivanog velikog broja posetilaca, organizatori ove Novogodišnje žurke napominju da je neophodno rezervisati mesto na vreme.

Iako za Novu godinu nije organizovan gradski doček, za Pravoslavnu odnosno Srpsku je planiran.

Sada već tradicionalno prednovogodišnje zagrevaće će se održati 13.januara 2013. godine na čuvenom banjskom platou „Kod vrapca“, na Promenadi.

Inače, većina banjskih hotela, kafića i restorana organizuje doček kako tradicionalne tako i pravoslavne Nove godine. Ipak, iako se ne očekuje neka navala gostiju, hotelijeri svakako više vole da se mesto rezerviše na vreme. Ove godine za doček tradicionalne Nove godine cene su se kretale u rasponu od 2.200 do 5.000 dinara.Negde je u cenu uključena večera, negde piće…Svakako, Vrnjačka banja raspolaže vrlo šarolikom ponudom pa ne sumnjanmo da se za svakog može pronaći nešto što mu odgovara.

Više o novogodišnjim dešavanjima u Vrnjačkoj banji pogledajte ovde.

Kako bismo vas uverili da u Vrnjačkoj banji nikad nije i ne može da bude dosadno, napominjemo da je kulturni život banje bogatiji za još jednu novinu, a to je 5D bioskop. Reč je o potpunoj novini u Srbiji, uopšte. Bioskop prima samo 9 gledalaca, ali bioskopska projekcija traje svega 5 do 8 minuta. Za vreme trajanja projkcije, gledaocu se simuliraju specijalni efekti poput, recimo mirisa, koji uz dodatne simulacije pokreta, preko vibracija sedišta, pruža gledaocu potpuni užitak. Sala 5D bisokopa u Vrnjačkoj banji je smeštena odmah pored zgrade biblioteke, na banjskoj Promenadi.

Dakle, sigurni smo da će svako naći nešto zanimljivo za sebe u ovoj banji. Uživajte u boravku i odmoru!