Koristite li Bluetooth slušalice?

Najbolji izbor wireless slušalica na tržištu

 

Najbolje Bluetooth Slušalice

Sigurno ste se barem jednom susreli s Bluetooth slušalicama, ali nikada niste razmišljali čemu služi i gdje se koristi. Većina ljudi je dobila razne Bluetooth slušalice uz mobitele i nije ih niti otpakirala jer nisu nikad ni pomislili da one znaju biti jako korisne.

Što su to Bluetooth slušalice?

Bluetooth slušalica je uređaj koji se sastoji od jedne ili dvije slušalice ovisno o vrsti same slušalice i mikrofona. Njezin glavni cilj je da omogući nesmetan razgovor preko mobitela ili sličnog uređaja za komunikaciju bez upotrebe vlastitih ruku. Bluetooth slušalice se povezuju s drugim uređajem pomoću Bluetooth-a koji se temelji na wireless tehnologiji.

Razvojem tehnologije slušalice su napredovale i prilagođavale se prema vrsti upotrebe. Tako da danas imam različite podjele Bluetooth slušalica, ali osnovna podjela je na mono i stereo. Mono slušalice se sastoje od jedne slušalice i mikrofona te se najčešće koriste za razgovor preko mobitela. Stereo slušalice se sastoje od dvije slušalice i mikrofona , te većinom imaju profesionalnu upotrebu.

Nakon što smo vam objasnili što su to slušalice, na kojem principu rade i kako ih možemo podijeliti, sada dolazimo do one bitne stvari kada koristimo ovakav tip slušalice. Najčešće se koriste u poslovnom životu na primjer u call centrima, ali i u privatnom životu kada su nam ruke zauzete, idealan primjer je vožnja automobila. Jednom kada budete u prilici da se vozite javnim prijevozom probajte samo obratiti pozornost koliko vozača koristi mobitel dok upravlja automobilom, neugodno će te se iznenaditi. Tako da sve one slušalice koje skupljaju prašinu po kući radije iskoristite dok se vozite u vlastitom automobilu.

Upute za odabir najbolje Bluetooth slušalice za vaše potrebe

Danas na tržištu možete pronaći različite slušalice od onih jeftinijih do onih skupljih i kvalitetnijih. Prilikom kupnje Bluetooth slušalice morate obratiti pažnju na neke osnovne karakteristike. Kako vam slušalica stoji u uhu je prva stvar koju trebate provjeriti. Morate biti sigurni da, kada stavite slušalicu, vas neće žuljati, te da vam fizički neće oštećivati uho. Sljedeća stvar na koju morate obratiti pažnju je kakva je kvaliteta zvuka same slušalice, kako bi nesmetano mogli razgovarati. Svaka Bluetooth slušalica ima vlastitu bateriju, te je vrlo bitno koliko baterija može izdržati s jednim punjenjem. Kod kvalitetnijih slušalica baterija zna trajati i do deset sati, dok kod jeftinijih uređaja većinom traje par sati. Imajte na umu da tijekom korištenja slušalice se istovremeno troši baterija mobitela, naravno brže nego kada na njega nije spojena slušalica. I zadnja važna karakteristika na koju morate obratiti pozornost je domet vaše Bluetooth slušalice. Kod većine slušalica domet je od tri do pet metara,a nekima čak i deset metara, ovisno o situaciji.

I za kraj vam donosimo pet najboljih slušalica trenutno na tržištu. Neke od ovih slušalica se ne mogu kupiti kod nas, a cijena im se kreće i preko 100 američkih dolara, po mnogima i previše za tako malu igračkicu.

Best Bluetooth Headset

1. Jawbone Era

2. Plantronics Voyager Legend

3. Blueant Q2

4. Motorola CommandOne

5. Jabra SUPREME UC

Izvor: http://www.best-bluetoothheadset.com

. . .