Wonder string tajni koncert za ljubitelje klasične muzike – šifra žabac

Na skrivenoj i tajnoj lokaciji u podzemlju Vračara se desio tajni koncert klasične muzike u izvodjenju Wonder string dama

 

Kao u nekoj konspirativnoj akciji i svetskoj zaveri odigrao se pre neki dan tajni koncert klasične muzike kvarteta Wonder String. Prvobitno najavljen na Facebook profilu Aleksandre Popović vodje seksi wonderica i umetnica klasične muzike, tajni koncert je u startu stvorio misteriju kod publike.

Wonder string tajni koncert klasične muzike na tajnoj lokaciji na Vračaru u Beogradu

Najavljen je za odredjeni dan i odredjeno vreme, ali će samo odabrani biti obavešteni gde će se tajni koncert i odigrati. Kao sledbenici Wonder kulta klasične muzike mi smo se prijavili. Sutradan smo dobili jednostavnu poruku:

Prodjete ulicu i broj …, tu je neka prodavnica … naidjete na žutu kuću na ćošku i plava kobaltna vrata sa zlatnim zvekirom. Tu je ulaz. Ako vas neko pita na ulazu, šifra je žabac. Svirka počinje posle 21 h“.

Uzbudljivo. Kao u romanima Umberta Eka sve je bilo tajnovito i misteriozno. Čak i ta kobaltno plava starinska vrata i zlatan zvekir. Šifra žabac i silazak u podzemlje, u lagum. Sveće i neki nepoznati ljudi. Nisu maskirani, mada smo mi očekivali makar da svako ima kapuljaču, mi smo zato poneli široke šalove. Piće i iće na stolu. I na krajnjem zidu naše seksi umetnice koje se pripremaju za svoj tajni koncert.

Podrum je pun ljudi. Kako saznajemo došli su iz raznih krajeva grada ali i iz Sremske Mitrovice i ko zna kog još mesta. Brojim oko pedesetak zaverenika koji priustvuju ovom muzičkom obredu. Tajni koncert počinje klasičnom muzikom. Umetnice sviraju.

Nakon nekoliko numera prilazi im mladi momak i seda na neku drvenu kutiju izmedju njih. Uzima lanac i počinje da ga vezuje sebi oko noge. Podilazi nas jeza, ne vidimo jasno o čemu se radi. Ali onda olakšanje, to su mu zvončići kojima daje ritam nogom, on je bubnjar a drvena kutija na kojoj sedi je svojevrstan bubanj.

Kreće ponov tajni koncert. Ovog puta sa ritam sekcijom. Odličan repertoar, sve je tu od pop rok muzike do klasike, odlični aranžmani i odlično izvodjenje. Tajni koncert traje posle ponoći.

I … sve ostalo je tajna.

Wonder String Quartet – Rock & Pop