Веселинка Стојковић

 

Срце срцу је песма Зорице Сентић

 

Ако волите шетњу поред воде, Зорица ће вас повести; ако волите сунце, Зорица је ту; ако сте заборавили да летите, опет је ту; ако сте у кухињи, на тераси, поред цвећа, стиже одмах. Њена поезија је љубав.

Ако слушате музику, сликате, везете хаљину и шешир спремате за излазак, ако волите свој завичај па му се песмом враћате, у све живо ако сте заљубљени, Зорица је с вама. Њена поезија је љубав.

Ако сте на путовању, идете у свет или стижете у домовину, или и не одлазите од куће, ту је, Зорица је увек ту. Њена поезија је љубав.

Ако сте се растужили, она вам пружа шаку здравља; ако сте посустали, устаћете брзо; и трчаћете. Њена поезија је љубав.

Ако сте заборавили осмех, на прегршт их има; ако вам око није засузило, засузиће; руке ће вам се сплести у загрљај. Њена поезија је љубав.

Ако волите, волећете више; ако зору дочекујете срећни, месец и сунце ће вам заједно светлети; ако, пак, за чежњу знате, а ко није с њом? на правом сте месту, Зорица је мелем. Њена поезија је љубав.

Ако сте сањар, Зорица има најлепше снове; и ваши су, видећете. Ако нешто нисте умели да кажете, или сте прећутали, а на срцу вам је, Зорица је рекла за вас. Њена поезија је љубав.

Ако сте заборавили како преко мостова, Зорица ће вас повести, само јој руку пружите; научиће вас и да их градите. Акопожелите да се попнете на небо, уз само сунце и звезде и месец, чека вас; отуда је свет велики и леп. Њена поезија је љубав.

Љубав је поезија Зорице Сентић, бескрајни предели су њене песме; светлост и вечност. Вулкански, а нежно пева њена песма. Љубав је њена поезија.

Срце срцу је песма Зорице Сентић.

 

10. септембар 2012.

 (Записи о књигама и рукописима)

 

Srce srcu i Zapis o voljenoj i osporavanoj poeziji Zorica Sentić

Srce srcu je pesma Zorice Sentić

 

Ako volite šetnju pored vode, Zorica će vas povesti; ako volite sunce, Zorica je tu; ako ste zaboravili da letite, opet je tu; ako ste u kuhinji, na terasi, pored cveća, stiže odmah. Njena poezija je ljubav.

Ako slušate muziku, slikate, vezete haljinu i šešir spremate za izlazak, ako volite svoj zavičaj pa mu se pesmom vraćate, u sve živo ako ste zaljubljeni, Zorica je s vama. Njena poezija je ljubav.

Ako ste na putovanju, idete u svet ili stižete u domovinu, ili i ne odlazite od kuće, tu je, Zorica je uvek tu. Njena poezija je ljubav.

Ako ste se rastužili, ona vam pruža šaku zdravlja; ako ste posustali, ustaćete brzo; i trčaćete. Njena poezija je ljubav.

Ako ste zaboravili osmeh, na pregršt ih ima; ako vam oko nije zasuzilo, zasuziće; ruke će vam se splesti u zagrljaj. Njena poezija je ljubav.

Ako volite, volećete više; ako zoru dočekujete srećni, mesec i sunce će vam zajedno svetleti; ako, pak, za čežnju znate, a ko nije s njom? na pravom ste mestu, Zorica je melem. Njena poezija je ljubav.

Ako ste sanjar, Zorica ima najlepše snove; i vaši su, videćete. Ako nešto niste umeli da kažete, ili ste prećutali, a na srcu vam je, Zorica je rekla za vas. Njena poezija je ljubav.

Ako ste zaboravili kako preko mostova, Zorica će vas povesti, samo joj ruku pružite; naučiće vas i da ih gradite. Akopoželite da se popnete na nebo, uz samo sunce i zvezde i mesec, čeka vas; otuda je svet veliki i lep. Njena poezija je ljubav.

Ljubav je poezija Zorice Sentić, beskrajni predeli su njene pesme; svetlost i večnost. Vulkanski, a nežno peva njena pesma. Ljubav je njena poezija.

Srce srcu je pesma Zorice Sentić.

 

10. septembar 2012.

(Zapisi o knjigama i rukopisima)