Dani Balkana i balkanske kulture u Nemačkoj

Manifestacija koja pokušava da uspostavi dijalog izmedju različitih balkanskih kultura i nacija

 

Dani Balkana u Minhenu i mezzosopran Jelena Bodražić

Ovo je sedma po redu manifestacija DANI BALKANA, koja je organizovana od strane organizacije Pomoć ČOVEKA ka ČOVEKU iz Minhena i održava se od 23 do 28 februara 2013 godine.

Manifestiacija Dani Balkana je pokušaj uspostavljanja kulturnog dijaloga izmedju različitih kultura, tradicija, načina života, različitih predstava, multietničkih predstava načina života na poluostrvu Balkana.

Ove godine stoji u centru pažnje zemlja Hrvatska kao novi član EU.

Pored ostalih promotera i učesnika ove manifestacije na Danima Balkana predstaviće se iz Srbije Reditelj Srdjan Dragojević svojim filmom a iz Makedonije nas očekuje nastup makedonske grupe Sintezis koja zvuk starog melosa dopunjuje sa modernim.

Skrećemo pažnju da mezzosopranistkinja Jelena Bodražić iz Minhena sa operskim arijama nastupa 28 februara 2013 godine u sali Karl Orf u pratnji Sandre Vučenovic na klaviru – Docenta na Univerzitetu u Minhenu.

Organizacija Pomoc Coveka ka Coveku je organizacija koja se zalaže za pomirenje zavadjenih naroda na Balkanu, širenju i predstavljanju Balkana sa svojom bogatom, kulturnom bastinom i organizator je dogadjaja Dani Balkana u Mihnenu i Nemačkoj.

7. Dani Balkana 2013: www.balkantage.org