.

Aflatoksin u UHT steriliziranom mlijeku vs sirovo mlijeko i mlijekomat

Koliko je vrijedno sirovo mlijeko a šta dobijamo kada pijemo sterilizirano mlijeko sa dodacima. Mlijekomat je rešenje.

.

Aflatoksin M1 smrtonosni otrov iz steriliziranog mlijeka Dukat i Vindija

Vezano za najnovije vijesti o opasnim Aflatoksinima u Dukatovom i Vindijinom mlijeku, proslijeđujem vam obavijest s Mudrih predaja (WAPF Hrvatska). Proslijedite je i vi svima za koje mislite da bi ih ovo trebalo zanimati.

 
Želite li ubuduće primati slične obavijesti prijavite se za newsletter na http://mudrepredaje.com/ 
 
Moj kratki komentar: Ovo se događa zbog masovnog uzgoja u kojem se životinje tove kemikalijama (hormoni rasta, antibiotici) i neprirodnom hranom (koncentrati žitarica i soje i industrijski otpad), kao i zbog brutalne industrijske prerade mlijeka (pasterizacija). Krave treba pustiti na pašnjake, a mlijeko koristiti u njegovom izvornom cjelovitom obliku. Vrijeme je da industrija prestane silovati prirodu, životinje i ljude.
 
Srdačno,
 

Anita Šupe

.

SMRTONOSNI OTROV IZ STERILIZIRANOG MLIJEKA

Hrvatski su mediji 08.02.2013. izvijestili da je u Dukatovom i Vindijinom mlijeku pronađen vjerojatno najopasniji toksin koji vreba iz hrane te jedan od najkancerogenijih – AFLATOKSIN.

Ne ALFA, nego AFLA :-)

Povezan je usko s nastankom karcinoma jetre i česta je pojava u vlažnim krajevima gdje se konzumira puno žitarica, osobito nakon perioda suše kada je obrana biljke oslabljena te dolazi do prodora plijesni prema zrnu.

Radi se o toksinu koji iz sojeva plijesni koje se nalaze na svim žitaricama a osobito na kukuruzu i kikirikiju.

Kontaminaciju mlijeka koje se termički obrađuje UHT postupkom na preko 135 stupnjeva C, uočili su veterinarski inpektori BiH prilikom uvoza mlijeka iz Hrvatske.

Zanimljivo je da je bilo potrebno da nam inspekcijski organi druge države obznane da je naše mlijeko kontaminirano. Morali bismo biti zahvalni u ime svoje djece što barem bosanski inspektori rade svoj posao.

U svakom slučaju, industrijsko mlijeko ne preporučamo Vašoj djeci, ali ni Vama. Imali smo dojava o tome da kefirna zrnca stradavaju u UHT mlijeku i da se pretvaraju u kašu.

WAPF preporuča PRAVO MLIJEKO. To je mlijeko punomasno, nije industrijski prerađeno i dolazi od krava koje jedu svoju prirodnu hranu. Prirodna je hrana preživača zelena trava i sijeno. Žitarice, stari kruh, otpad iz prehrambene industrije ugrožavaju zdravlje životinja i mlijeko takvih životinja nema sve potrebne faktore da zajamči zdravlje ljudima. Krava koja ne boravi na suncu ima značajno smanjenu količinu vitamina D u mlijeku.

Spomenimo i to da pasterizacijom mlijeko gubi većinu svojih hranjivih i ljekovitih komponenti. Dvadesetak enzima od kojih fosfataza omogućuje apsorpciju kalcija iz mlijeka pasterizacijom se inaktivira. Bez fosfataze iz mlijeka koje inače sadrži kalcij ne možete taj isti kalcij i iskoristiti. Bez vitamina D i kalcija pak mlijeko gubi osnovnu svrhu radi koje je većina ljudi i daje svojoj djeci.

No zato mljekarska industrija nudi ovo: Frankenstein mlijeko s dodanim kalcijem.

Uz enzime stradaju i vitamini: mlijeko je izvrstan izvor vitamina B skupine, pa i B12, vitamina A i D te vitamina C. Većina toga stradava kod pasterizacije.

No zato mljekarska industrija nudi ovo: Frankenstein mlijeko s dodanim sintetskim vitaminima.

Uz to, vitamini A, D, E i K mogu se naći samo u masnoći. Kada birate obrano mlijeko gubite najbolje od mlijeka ali zato deblja učinkovitije od punomasnog.

Frankenstein obrano mlijeko s dodanim sintetskim vitaminom D.

Mlijeko pasterizacijom gubi mlječnokisele bakterije koje su mehanizam protiv infekcije patogenima. Sva mjesta našeg organizma gdje može doći do infekcije patogenima, zaštićena su povećanom kiselošću. Patogeni ne podnose kiseli medij, stoga se mlijeko stajanjem skisne, zaslugom laktobakterija koje su prirodni stanovnici mlijeka. Kad nema ovih bakterija, mlijeko stajanjem trune i raspada se te se u njemu razvijaju patogeni.

No industrija nam nudi ove laktobakterije u vidu skupih probiotskih napitaka i raznih tableta s probioticima.

Ima i mlijeko s dodanom omegom-3. Budući da ove krave ne jedu mladu svježu travu, u mlijeko se dodaje riblje ulje i soja, dakako sve visokoprerađeno. Zašto to?

Laktoferin je tvar iz mlijeka koja uz dvadesetak drugih imunosnih mehanizama mlijeka koja se pasterizacijom inaktivira a industrija je izolira i nudi kao tvar za poboljšanje rasta kostiju i poboljšanje imuniteta.

U svakom slučaju, sirovo mlijeko sadrži laktobakterije koje mogu inaktivirati u značajnoj mjeri i eventualnu prisutnost aflatoksina (vidi tekst).

Znate li što je mljekomat?

To je stroj za distribuciju sirovog mlijeka koji možete naći ovdje a odnedavno u Samoboru i za koji dan u Splitu na tržnici. Provjerite s farmerom, borave li krave vani i pasu li travu a zimi jedu sijeno i sjenažu ili jedu pivski trop, otpad iz pekare i koštano brašno od spaljenih crkotina.

Mapa Mlijekomati u Hrvatskoj.

Mlijekomat i Aflatoksin M1 smrtonosni otrov iz steriliziranog mlijeka Dukat i Vindija

Mlijeko s mljekomata podržava farmera i Vaše zdravlje ako se radi o PRAVOM MLIJEKU. Više o PRAVOM MLIJEKU čitajte OVDJE:

Mlijeko je zdravo ako je životinja zdrava a životinja je zdrava ako se hrani prirodnom hranom za tu vrstu i ako boravi vani i nije pod stalnim stresom. Osim toga česta mužnja iscrpljuje životinju. Idealno je jedna mužnja dnevno ili dvije najviše. Nije bitna količina nego kvaliteta.

Za dnevne potrebe za kalcijem potrebno vam je jedan gram kalcija dnevno. To možete naći u 7,5 dl sirovog mlijeka, 200g nepasteriziranog sira ili u cca 1kg kuhanog zelenog povrća. Da ne biste svaki dan morali pokositi čitavo dvorište, uzmite mlijeko jer je ukusno i privlačno.

Sirovo mlijeko ne proizvodi SLUZAVOST organizma, za one koji brinu, SLUZAVOST je reakcija imunosnog sustava koji pasterizirano i homogenizirano mlijeko doživljava kao neprobavljivo strano tijelo. Uostalom koliko je puno osoba koje se žale na mlijeko da ih napuhava i stvara grčeve. Probajte sirovo.

Svi podaci koji se vuku za osobine mlijeka odnose se na industrijski prerađeno a ne na PRAVO MLIJEKO.

Američki CDC i sam priznaje da je sirovo mlijeko neusporedivo sigurnije za potrošača od pasteriziranog mlijeka.

Više o sirovom mlijeku čitajte ovdje i ovdje.

Dakako, svi smo odrasli na sirovom mlijeku :-)

. . .