Nezaboravni Risto Kubura i epska drama velikog novinara

Velik telom i veliki duhom, to je sve Risto Kubura koji nas je oduševljavao svojim prilozima. Danas mu treba naša pomoć za lečenje!

 

Apel za pomoć da prikupimo novac: Pomozite izlečenje Riste Kubure!

 

Risto Kubura sportski novinar reporter i Apel za pomoć i lečenje

Legendarni sportski reporter Rista Kubura zadnjih decenija vodi težak život nakon što je isteran sa Radio Televizije Srbije kao tehnološki višak. Kome se i zbog čega zamerio, ne znamo, ali je neverovatno da novinar koji je bio živa legenda i koji je bio toliko upečatljiv i pozitivan ne nadje u našem društvu makar neku podršku.

Danas je Risto Kubura bolestan od raka koštane srži i bori se za život. Naša pomoć mu je potrebna, jer je njegova porodica u nemogućnosti da skupi potreban novac za lečenje. Udruženje Novinara Srbije, naši iseljenici u Austriliji koju je opisao na vanredan način kroz seriju TV putopisa i neki mediji su se uključili u akciji pomoći Risti.

 

Prenosimo Apel njegovih prijatelja iz Kanade:

Dugogodišnji sportski novinar RTS-a Risto Kubura, putopisac,  pesnik, bivši košarkaš “Crvene Zvezde”, oboleo je od raka koštane srži i gotovo nepokretan leži u bolnici, a njegova porodica je na ivici materijalnih mogućnosti za plaćanje lečenja i kupovinu lekova.

Njegovi prijatelji  u Srbiji  su u tišini pokrenuli akciju među njegovim  kolegama, čemu se priključilo i Udruženje novinara Srbije, da se prikupi novac čime bi mu se, bar malo, olakšale muke.

Drugarice njegove kćerke Ljubice započele su sličnu akciju  na Fejsbuku. I mi njegove, kolege, poznanici, rodbina, poštovaoci pokrećemo sličnu akciju i ovde u dalekoj Kanadi da bi pomogli ovom poznatom rodoljubu, sportisti i novinaru.

 

Žiro račun za pomoć Risti Kuburi u Komercijalnoj banci: 

2 0 5 – 9 0 1 1 0 0 4 6 4 6 4 6 5 – 3 1

 

Risto Kubura i njegov komentar pred Zvezdino finale u Bariju 1991 godine

. . .