Kineski mobilni telefoni na internetu

Zašto da plaćate 3 puta više za hi+tec igračku koja je nakon 6 meseci zastarela. Tu su jeftini a dobri kineski mobilni telefoni i fableti

 

Jeftini a dobri kineski mobilni telefoni, tableti i fableti - gde to ima zopo zp 950

Kineski mobilni telefoni no name proizvodjača se ne pominju u IT magazinima i časopisima za mobilnu telefoniju. Jer oni ne plaćaju za oglašavanje i PR tekstove, i njih nema u Vip-u, Telenor-u i MTS-u u očiglednoj ponudi. I deluje kao da ne postoje, ali postoje itekako i sada ćemo ih i pronaći.

Podsticaj za ovaj tekst mi je situacija moje prijateljice koja je svojoj ćerki kupila Samsung S3 za 550 eura i koji je dete nakon par nedelja izgubilo, odnosno neko joj ga je ukrao. Takodje, podsticaj za ovaj tekst mi je bezobrazno ponašanje Telenora koji preskupo prodaje svoje Telenor brand name telefone, koji su ti isti kineski telefoni o kojima ću pričati, ali stari po 2 godine i zastareli u tehničkom smislu, a po tri puta skupljoj ceni preko Telenora nego što bi ih kupili preko kineskog sajta.

Na žalost svih nas, naša država je glavni krivac što smo mi kao potrošači taoci monopola koji vladaju na našem tržištu, i što ne možemo da dodjemo jednostavno i lako do jeftine i kvalitetne robe. Carine, nedostatak otvorenosti tržišta i neznanje kupaca su glavni problem. Zbog toga su današnja tema upravo jeftini a dobri kineski mobilni telefoni, koje možete lako kupiti preko interneta i izbeći carinu ako imate nekog prijatelja ili rodjaka u inostranstvu da vam donese.

Koliko su dobri ti kineski mobilni telefoni?

Dovoljno dobri za prosečnog korisnika a posebno dobri za klince.

Koliko su jeftini?

Dosta jeftini, reći ću da su cene u odnosu na Samsungove top modele 2-3 puta manje, u sličnom opsegu perfomansi, ako gledate sebi da kupite Samsung S3 ili Note.

No, da se razumemo, brand name modeli telefona kao Samsung, Apple, HTC, Sony su bolji u tehničkom smislu. Za profesionalne korisnike, razlika u kvalitetu je primetna. Brand name modeli telefona za razliku od kineskih modela telefona u svim aspektima su za nijansu bolji, brži, intuitivniji, otporniji, sredjeniji, izdržljiviji. Kažem za nijansu, onu nijansu koja nije tako bitna osrednjem korisniku a posebno klincima koji rasturaju telefona sa igricama i muzikom. Na primer, Telenor brand name telefon koji vam oni nude kao njihovu povoljnu i pametnu kupovinu je upravo taj kineski telefon, ali duplo skuplji od istog tog telefona koji ćete naći na nekom svetskom sajtu. Plus, Telenor brand name telefoni su svi do jednog stari po 2 i više godina, i tehnološki su već zastareli. Ali to je cena koju mi potrošači plaćamo za neznanje i cena koju nam zbog toga Telenor papreno naplaćuje.

Kineski jeftini mobilni telefoni su dolaskom Android telefona napokon dobili svoje mesto pod suncem. Jer, osnovna slabost nekadašnjih kineskih mobilnih telefona je bio korisnički interfejs, odnosno softver koji upravlja telefonom. S obzirom da to sada radi Android platforma, kinezi su imali mnogo jednostavniji zadatak, a to je da naprave dobar a jeftin mobilni telefon, tablet ili fablet, što njima nije nikakav problem, jer se svi svetski telefoni prave kod njih i oni imaju delove za sve i svakoga. I počeli su da ih prave. Na tone, ili na stotine hiljada komada i stotine različitih modela, za svačiji ukus i svačiji džep. Jer, danas telefon postaje samo tehnički uredjaj igračka koji treba da „vozi“ Android operativni sistem.

Na kraju ovog teksta ću ostaviti par linkova gde možete da proverite šta i kako kinezi prave i kako danas izgleda dobar i jeftin kineski mobilni telefon i za koje sitne pare možete da ga kupite. Fablet gigantskog ekrana od 5,3 inča sa dual kore procesorom sada možete da dobijete za manje od 250 eura. Priznaćete da je to dobar posao ako uporedite sa cenom Samsung Note 2. A vi ili vaše dete baš želite da imate fablet sa velikim ekranom.

I svaki od tih telefona se može proveriti na formumima i na YouTube-u kako radi i kakva su iskustva korisnika. Iznenadićete se koliko je to otišlo daleko u kvalitetu. I sam sam bio iznenadjen i moja prvobitna skepsa je zamenjena veselim idejama na tom planu. Tim pre, što deca na svakih godinu do godinu i po traže novu mobilnu igračku i sve bolje perfomanse telefona. Tu trku malo ko može ispratiti.

Ovakvi telefoni igračke su idealna kupovina za one koji žele „veličinu“ i koji se brzo zasite sa mogućnostima telefona. U tom smislu kineski mobilni telefoni i fableti su dobar izbor. Posebno kada deci kupujete ove tehničke igračke.

Sigurno je da će biti primećeni sa tolikim ekranom u rukama.

Najcenjeniji kineski brandovi mobilnih i najbolji kineski telefoni su trenutno: Meizu, Xiaomi, Huawei, ZTE, Oppo, Umi, Lenovo, Alcatel (TCL), Zopo, …

Korisni linkovi – gde kupiti dobar kineski mobilni telefon:

http://www.chinagrabber.com/

http://www.etotalk.com/

http://www.zopomobileshop.com/

http://www.umimobilemall.com/

http://www.cect-shop.com/

http://dx.com/

http://www.pandawill.com/

http://www.aliexpress.com/

. . .