Najskuplji automobili na svijetu

Najskuplji automobili su znak uspjeha, oni su najbolji od najboljih.

Koliko koštaju najskuplji automobili na svijetu? Ljubav prema automobilima je velika, ali koliko je velik vaš novčanik? Ako imate jednog od njih vi ste jako bogati i pomalo ludi. Ljudi kupuju ove automobile kako bi se pokazali u njima. Sama njihova pojava na cesti nekima oduzima dah.

Kod ovih automobila nisu bitne performanse, udobnost ili izgled, najbitnija je cijena. Većina njih se radi po narudžbi vlasnika, tako da ih danas u svijetu ima od zlatnih do srebrenih. Najčešće se proizvode nekoliko desetaka primjeraka, pa možemo reći da je svaki od njih unikat. Oni su simbol uspjeha, oni su najbolji od najboljih, oni su automobili snova. Koji su to najskuplji automobili na svijetu?

1. Maybach Exelero – 8 000 000 $

Maybach Exelero Najskuplji automobili na svijetu

Najskuplji automobil na svijetu je Maybach Exelero koji košta oko 8 000 000 dolara. Exelero izgleda kao sportski automobil iz ranih tridesetih godina prošloga stoljeća. Vlasnik ovog elegantnog automobila je Arnaud Massartic. Maybach Exelero pogoni V12 twin turbo motor koji proizvodi 700 konjskih snaga i omogućava ovom automobilu da za samo 4,4 sekunde dostigne brzinu od 60 milja po satu.

2. Prombron Black Dragon – 7 000 000 $

Prombron Black Dragon Najskuplji automobili na svijetu

Drugi najskuplji automobil je ujedno i najskuplji SUV u svijetu. Riječ je o Prombron Black Dragon-u koji koša oko 7 000 000$ i trenutno je dostupan jedino u Kini u 12 primjeraka. U unutrašnjosti je sve od zlata i dijamanta s velikim televizorima i WiFi. Logo Prombron Black Dragon-a koji se nalazi na prednjoj masci je napravljen od dijamanata i zlata.

3. Bugatti Veyron SuperSport – 2 400 000 $

Bugatti Veyron Najskuplji automobili na svijetu

Na trećem mjestu liste najskuplji automobili na svijetu se nalazi dobro poznati Bugatti Veyron SuperSport koji je trenutno i najbrži automobil na svijetu. Bugatti ubrzava do brzine od 60 milja po satu za samo 2,4 sekunde, a najbrža izmjerena brzina iznosi 245 milja po satu. Ovaj automobil ima 16 cilindara s 4 turbopunjača. Svaki cilindar ima 4 ventila, što znači da automobil pokreče motor s ukupno 64 ventila. Baš to je razlog zašto ovaj V8 motor razvija snagu od 1200 konjskih snaga.

Izvor: Most Expensive Car

. . .