Srbija protiv GM hrane i semena – svi zajedno!

Pismo iz Dijaspore – zasto Srbija nije nemocna, treba da se „probudi“ i stane protiv GM hrane, semena

.

Pismo iz dijaspore Srbija treba da ustane protiv GM hrane i semena STOP GMO

Nisam jedina koja je napolju fizicki ali u Srbiji po mnogo cemu drugom.

Ono sto smo nosimo sa sobom i u sebi.

Ovde sam na Linkedin-u (poslovna mreža menadžera – primedba Redakcije) upoznala neke ljude koji isto ili slicno razmisljaju kao ja.

I nisu placeni za patriotizam vec jednostavno tako osecaju. I ne mogu vise da slusaju „silovanje Srbije „

Cesto posmatram istoriju kao jedan veliki ljudski experiment. Ucimo na greskama. Trenutno zivimo u jako teska istorijska i ekonomska vremena. Volela bih da verujem da smo ono najgore prosli 90-tih , no onda gledam kako opet radimo isto. Nista novo od rimskog carstva pa na ovamo samo se glumci smenjuju.

Srbiji ce biti bolje kada ne bude vise imalo sta da se raskuci. Sada se preslo na GMO i na rudnike. Znaci ono sto je neprirodno, nasuprot Tesli koji je u 19 veku izmislio struju koju i danas koristimo bez da ima ikakve posledice po nas. I uveo civilizaciju u moderno doba.

Moze li se GM semena, hrana, pohvaliti time. Jednom studijom koja pokazuje prednosti za zdravlje ljudi? Odobrenom od strane svih koji su protiv GMO pa da tu hranu i semena dalje niko ne osporava ?

Moze li ?

Nauka treba i mora da bude u sluzbi covecanstva.

Fizicki da mozemo graditi autoputeve i pricati da Evropa nema alternativu ali to su slogani koji su prazni jer se na svesti ljudi i nasoj odgovornosti za buduce generacije ne radi. fundamentalno ne radi.

Od 90 -tih nam je ostalo „daj sada i odmah“ a kako nam se drustvo raslojava, uvek po partijskoj osnovi, tako je taj zamajac jos brzi.

Muka me hvata kada slusam i gledam ismejavanje i kada se nadmecemo u pameti i medjusobno se prepucavamo, a slepi kod ociju ako se okrenemo oko sebe, da ima vaznijih stvari osim toga.

Da ne vodimo sustinske rasprave vec je sve neki od modernih realty sou-a (ne znam ni sama kako bi ovu rec napisala), i 5 minuta slave. Svi ti “ reality sou“ su zabava za mase i cista manipulacija.

Matematicka gimnazija muku mucu da sakupi novac da posalje klince na takmicenja, i promovise zemlju, koja posle odlaze dok „Nase pravo da znamo sve“ nam servira gomilu praznoglavih emisija.

Promovise se lenjost. Promovisu se nedostizni snovi, nema ozbiljnih decijih emisija, nema ozbiljnih emisija za tinejdzere, dokumentaraca u udarna vremena, sve je reality sou i promovise se nemoc. U haosu kojim nas obasipaju, mi smo zbunjeni, izgubljeni i osecamo se NEMOCNIMA.

Kada cemo prestati da makar pocnemo da razmisljamo da se MOJE ne zavrsava izlaskom iz MOG STANA.

Da se DOMACINSKI odnosimo prema CELOJ SRBIJI !.

Zene nisu ukljucene onako kako dolikuje srpskim zenama.

Velikoj vecini data je uloga neizainteresovanih, sponzorusa, negativaca i agresivaca. Ova poslednja dva obicno u kombinaciji.

TO NIJE SRPSKA ZENA!

Moja majka i majke mojih prijateljica , kao i moje prijateljice,  su pozrtvovane pametne i uspesne,“multidimenzione“ zene, koje se muski bore za svoje porodice. Koje sve vreme drze porodice na okupu, koje su brizne i koje zele da im deca jedu zdravo i budu zdrava.  Za ostalo ne mogu da im garantuju ali im svaki dan serviraju svezu i zdravu hranu na sto !

A sada su se opet neki momci i na zalost i neke zene zaigrale da im i to , na neki nacin poslednje pravo oduzmu. Uvodjenjem GM tudjih semena .

I kome ce nasa zemlja da ostane.

Nismo je nasledili od nasih pradedeova da bi ih poklonili korporacijama sa sitne pare.

Koja generacija ce iza sebe da ostavi bolje , istinski bolje ?