.

Renoviranje i adaptacija kupatila u stanu

Renoviranje i adaptacija kupatila spada u skuplje gradjevinske radove u stanu

.

adaptacija kupatila i renoviranje kupatila u stanu

Adaptacija kupatila spada u najskuplje građevinske radove u stanu. Pre nego započnete ove radove treba dobro sračunati koliko će Vas sve to koštati. U troškove spadaju građevinski radovi a zatim i materijal. Poželjno je znati barem okvirnu cenu kako biste znali da li ste u mogućnosti da se toliko izložite troškovima. Cena za adaptaciju kupatila može da varira u zavisnosti od kvadrature kupatila kao i od toga koliko su dostupne i kompleksne instalacije.

Evo okvirnih cena svih radova vezanih za renoviranje i adaptaciju kupatila:

Kod rušenja starih kupatila potrebno je da se skinu stare pločice i oprema, demontiraju stare cevi kao i da se iznese i odveze šut. Veličina kupatila kao i dostupnost deponije određuje cenu ove usluge. Cene se kreću od 100 eura i više.

Kod zgrada starijih od 10 godina i više, kada se vrši adaptacije kupatila obavezna je izrada nove vodovodne instalacije, što podrazumeva postavljanje novih cevi za vodu, zamenu ventila ugradnju novog vodokotlića i dr. U ovom slučaju broj priključnih mesta određuje cenu. Za materijal je potrebno preko 100 eura a usluge majstora od 200 eura i više.

Ukoliko je pri renoviranju kupaila potrebno da Vam se premesti stara ili doda nova utičnica kao i da se doradi plafonska rasveta koliko će Vas sve to koštati zavisi od količine posla i angažmana elektroinstalera.

Cena izrade hidroizolacije oko tuš kabina i kada kreće se oko 5 eura po kvadratu što znači da će Vam za prosečnu kadu  biti potrebno nešto manje od 100 eura ( u cenu je uračunata i cena rada majstora ).

Kod postavljanja pločica cena je uglavnom 8 eura po kvadratu. Tu se ne računa cena materijala (pločica i lepka). Za postavljanje pločica u prosečnom kupatilu od oko 4 kvadrata trebaće vam 130 eura.

Veličina i kvalitet samih pločica određuje cenu koja može biti oko 700 dinara i više. Cena najskupljih pločica po kvadratu može se kretati i do 100 eura. Pored pločica potreban Vam je i lepak a za džak od 25 kilograma morate izdvojiti oko 500 dinara što je dovoljno za 5 do 8 kvadrata. U proseku cena lepka iznosi 1 euro po kvadratu za renoviranje kupatila.

Ukoliko želite da Vam se okreči plafon u kupatilu najbolje je da se to uradi masnom – lateks bojom koje su otporne na visoku vlažnost.

Sledeći posao obuhvata montažu sanitarija i kompletne opreme. Kada se postave svi elementi sanitarije potrebno je da se pređe silikonom preko spojeva sa zidovima. Postavljanje sanitarija košta će Vas u proseku po 30 eura tu se pre svega misli na wc šolju i umivaonik što znači da Vam je potrebno ukupno 60 eura.

. . .