Agia Marina i odmor na Kritu

Provedite vaš godišnji odmor u Grčkoj na predivnim plažama sela Agia Marina

.

Agia Marina je divno selo koje se nalazi na severozapadnoj obali Krita. Njene dugačke peščane plaže i kristalno čiste vode čine je idealnom lokacijom za odmor i mladih i starih podjednako. Ovde se možete baviti džet-skijanjem, ronjenjem, paraglajdingom, uživati u vožnji brodom ili se opuštati plivajući i sunčajući se.

Agia Marina za vaš godišnji odmor na Kritu

Goste u ovom prelepom selu, koje se nalazi na samo 9 km od bivše prestonice Krita Hanje, dočekaće topli, prijateljski nastrojeni i gostoljubivi domaćini. Agia Marina, kao i ceo Krit, ogrezla je u istoriji i tradiciji. Možete sedeti i pričati sa ljudima kojima će biti više nego drago da vam ispričaju priče o tome kako su Agia Marina i Krit postali ono što su danas. Ukoliko posetite jednu ili sve četiri crkve, sve lepe i međusobno različite, takođe se nećete razočarati.

Putujte ostrvom i otkrijte njegovu raznoliku floru i faunu. Istražite pećine, posetite obližnje jezero, prošetajte kroz maslinjake i podnožje Lefka Ora planina. Otkrijte i mnogobrojne klisure: Terisos, Topoliju i njenu pećinu u kojoj je smeštena mala crkva Agia Sofija. Za one više avanturistički nastrojene tu je klanac Samarija. Jednostavno, raj za ljubitelje prirode i fotografije.

Nedaleko, prema istoku, otkrićete čari Hanje i malo dalje mesto Retimno, nekadašnje mletačke luke. Na zapadu se nalazi ribarsko selo Kolimbari i njegov manastir. Grad Kasteli je smešten između dva poluostrva. Tu je i očaravjuće mesto Milija, iz XVI veka i njegove kuće izgrađene od kamena i drveta. Svakim zaokretom i skretanjem sa glavnog puta nastavićete da putujete kroz predivne ostrvske pejzaže.

Od naših agencija Mitos ima odličnu online ponudu hotela za Agia Marinu.

Možete iznajmiti skuter, bicikl i automobil i na taj način istraživati ostrvo i više manjih sela od kojih je svako jedinstveno. Takođe se organizuje i veliki broj eskurzija i izleta. Deo puta po ostrvu možete preći nekim od manjih vozova, koristiti lokalne jeftine autobuske linije, ili jednostavno prošetati kroz stara sela gde stare i nove zgrade stoje tik jedne uz druge.

U večernjim satima se opustite u nekoj od brojnih porodičnih taverni u Agia Marini i probajte jela tradicionalne kritske kuhinje. Sedite i posmatrajte spektakularan zalazak sunca u kafićima ili restoranima pored plaže. Probajto lokalno piće Raki ili vino dok se deca igraju u specijalno predviđenim igralištima u okviru dvorišta taverni. Noćni klubovi, koktel barovi i muzički barovi su dostupni za vašu zabavu i uživanje. Uživajte u večeri kritskog plesa i muzike. Posetite i mngobrojne prodavnice koje nude robu i suvenire ručne izrade, koje su otvorene od jutra do kasno u noć, kao što su supermarketi i drugi objekti.

Na kraju odmora ćete, kao i mnogi pre vas poželeti da se vratite, a možda i da ostanete. Svaka poseta će doneti neko novo, drugačije i jedinstveno iskustvo.