Anti GMO crtani film

Anti GMO Crtani film – A Go Go

Zanimljiv anti gmo crtani film o štetnosti i konceptu genetski modifikovane hrane

 

 

Anti GMO Crtani film - Animirani film GMO-A-Go-Go

Anti GMO crtani film „GMO A Go Go“ o genetski modifikovanoj hrani koji na zanimljiv i jednostavan način objašnjava sve što bi trebalo da znamo o GMO i industriji koja stoji iza toga.

Molim vas da ovaj Anti GMO crtani film širite što više, ne dozvolimo da se donese zakon o prometu ili proizvodnji GMO u Srbiji!

Svaki političar koji podrži ovaj zakon za GMO je izdajnik! Ne smemo dozvoliti i trpeti da nas na ovaj način truju i ubijaju.

Sada je najvažnije da se poveća svesnost građana o GMO problemu.

Svaka čast ljudima koji su napravili ovaj GMO crtani film. Sada ovaj snimak i crtani film o GMO treba da se širi što je više moguće.

Šta je to GMO ili genetski modifikovana hrana

Pojam genetski modifikovani organizam, odnosi se na sve organizme čiji je genetski materijal promenjen na način koji se ne dešava prirodno nego pomoću tehnika genetičkog inžinjeringa. Ta tehnologija je poznata i pod nazivima „moderna biotehnologija“ ili „genska tehnologija“, odnosno „tehnologija rekombinantne DNA“. Na taj način se kreiraju GM biljke koje se uzgajaju kao usevi za proizvodnju GM hrane.

Komercijalni uzgoj GM biljaka je započeo 1995. godine kad je odobren uzgoj sorte paradajiza sa zakasnelim truljenjem. Od tada se računa da se takve kulture uzgajaju na oko 500 miliona hektara, te da je trend povećanja iz godine u godinu oko 10-15 posto.

 

Anti GMO crtani film – GMO A GO GO (ceo snimak)

http://www.youtube.com/watch?v=xGfuPPRMpqk