Bankarska pljačka veka se odigrala na Kipru. Sproveli je pink panter bankari

Veći deo sveta nije još svestan da su pink panter bankari iz Brisela napravili na Kipru ono što bi nazvali bankarska pljačka veka ali i civilizacije

 

Bankarska pljačka veka i civilizacije – Kiparska kriza i pink panter bankari

Na Kipru se desila bankarska pljačka veka, a rekli bi i civilizacije. Kiparski arhiepiskop Hrizostom je povodom Kiparske finansijske krize ekipu koja je to osmislila iz Brisela nazvao geniji iz Brisela. Ja bih ih nazvao Pink Panter Bankarima, u znak podsećanja na domaću bandu pljačkaša koja je pljačkala juvelirnice širom sveta. I izvinio se ovom prilikom domaćim pink panterima razbonicima, mala su deca za one iz Brisela, Londona i Amerike. Mala deca, panterčići mali.

Jer, ono što su pametne čike bankari, svojevrsna bankarska Pink Panter ekipa smislile oko Kipra, to je najveća bankarska pljačka veka i u celoj istoriji civilizacije. Naime, neko od bankara i političara je smislio da svima ulagačima u kiparske banke koji imaju ulog veći od 100,000 eura taj ulog oporezuje od 30% do 40% iz čista mira i da ih uzme. Uzela vlast mirno bez pitanja. Doduše, nije mir ono što ih je tome vodilo već nemir, jer su kiparske banke posrnule i u dugovima, pa štediše treba da spasavaju svoje banke. Ali zašto to kada država garantuje za banke a ne gradjani, osim ako država nisu sami gradjani a da to još ne znaju. Zato što je i država dužna ali većim stranim bankama, onima u kojima sede pink panteri naše priče. Shvatate poentu? Tata panter je gladan.

A i setili se geniji iz Brisela, da tamo ima puno prljavog novca, neki Rusi mešetare i rovare, i da to nije u redu. To je jedan od ključnih PR poruka evropljanima, tamo je prljavo, i za prljav veš treba da plate oni koji su ga napravili i koji su uživali od toga. Neka visi Kipar i njegovi gradjani, ništa bolje nisu ni zaslužili, nisu pošteni kao mi nemci, holandjani, belgijanci, francuzi! Ju, ju, ju.

Kakva zamena teza! Kao da su gradjani Kipra i štediše pravili dugove banaka i vodili banke? Oni su nesrećnici naprotiv stavljali novac u banku, pa ma kakve boje bio, nisu ga izvlačili od drugoga i davali drugome ko ne vraća, već čuvali svoje uštedjevine, penzione, porodične i zdravstvene fondove. I to im neko uze!

To je nepravda kosmičkih razmera! Najveća bankarska pljačka veka i civilizacije, nezabeležena u istoriji! Pink Panteri Bankari uzimaju stanovništvu i privredi pare bez razloga i osnova.

 

Kako radi Pink Panter banda iz Brisela i okoline

Decenijama se već zna da su kiparske banke i sam Kipar zona malo slobodnije finansijske trgovine. I to nikada nikome nije smetalo. Naprotiv, mnogim genijalcima iz EU je to baš prijalo. Da ne govorim o evropskim bankama koje su tu imale predstavništva, važne poslovne operacije i klijente, jer ko ne voli novac i malo slobode sa njim u rukama.

Zadnjih desetak godina Kipar su preplavili stranci, koji su na Kipru kupovali kuće i tamo počeli da žive. Najbrojniji su bili Englezi a u zadnjoj dekadi i Rusi. Oni su se tu skućili i uživali u moru, klimi, ambijentu, i svu svoju uštedjevinu držali u bankama. Mnogi su prodali sve što su imali u matičnim zemljama i sav novac doneli na Kipar, gde su ga lepo položili u banku, jer nije bezbedno držati par stotina hiljada eura ili funti u slamarici, odnosno ispod dušeka. Uostalom, stavljali su novac u banku da bi dobili kamatu koja im je obećana od strane bankara.

Mnogo evropskih penzionera i ruskih srednjih preduzetnika se obrelo na takav način na Kipru. I stavili su novac koga više nema u banke, verujući da u evropskoj banci, pa makar ona bila i na Kipru, nema šta da im se desi, a kamoli da im novac nestane tek tako.

I oni su svi pošteni igrači u celoj priči, manje više. Oni nisu napravili dug banci, osim ako ne zamenimo tezu, pa kažemo da su oni svojim ulozima isprovocirali bankare da ulažu u klijente koji im nikada neće vratiti novac.

S druge strane, Pink Panter Bankari iz EU su Kipar i kiparske banke koristili za omiljenu bankarsku igru „Aj se ti malo zaduži“. I tako su država Kipar i kiparske banke raspolažući depozitima nevinih i manje nevinih gradjana Kipra trgovali kreditima i dugovima, zadužujući se sve više time što su cica macama davali kredite koje cica mace ne mogu da vrate. Naravno, bankar mora da poznaje cica macu kojoj daje parice na zajam. Znaju se, i to dobro, jer običan gradjanin nije mogao da dobije toliko para pod takvim uslovima od banke. Ko je pokušao, zna šta govorim i koliko su banke restriktivne prema običnom narodu. Ali ne i prema cica macama. Naravno, pola tih kredita tih banaka su cica mace pojele a pola dale Pink Panterima Bankarima, jer se u životinjskom i finansijskom svetu zna jasno ko je maca a ko panter, pa još pink.

Što se država sa sve bankama više zaduživala tudjim pink novcem i trošila, to su geniji iz Brisela i sveta bili zadovoljniji, jer globalne banke uvek zaradjuju kada se troši i teče novac. To je alhemija savremenog bankarskog sistema, bitno je da se troši, da teče, da se prerasporedjuje, jer uvek dodje ponovo kao plen kod velikog tate pantera na sto.

I na kraju, kada su iscrpli igru „Aj se ti malo zaduži“ pink panter banda bankara je rešila da predje na igru „Vataj miša“. I tako je počela velika pljačka naroda kiparskog, engleskog, ruskog, nemačkog, i još pride malo srba, onih što ih je Dinkić prokazao a nikada dokazao, jer smo mi svuda mirodjija. I zamislite, od tih milijardi napravljenih dugova banaka i države niko nije kriv! Nijedan bankar neće biti optužen, nijedan neće odgovarati nikome. Eto, desilo se, viša sila, malo smo napravili dugove. Pojela cica maca! A tek cica mace neće juriti, jer su one kućni ljubimci velikog tate.

Zato odluke Brisela i posle toga saglasnost kiparske države oko reketiranja štednih uloga gradjana vredjaju sve moralne, logičke, finansijske, matematičke i ostale kriterijume, a najpre pravdu i pravičnost. Jer, šta sa onima koji su do juče svoje pare na vreme podigli, šta sa ostalim gradjanima EU – što to ne važi za Grke, Italijane, Špance već samo za Kiprane, zašto su svi gradjani stavljeni u isti koš – i oni u bankama koje duguju i oni u bankama koje nikome ne duguju, zatim po kom to pravu i ugovoru banka, odnosno država, sme da to uradi, jer ja sam napravio ugovor sa bankom i dao joj pare na čuvanje a ne na reketiranje?

Pitam se, pitam, da li je ovo početak totalitarizma Evropske unije? Počinjemo li da se delimo na gradjane različitih prava? I na kraju krajeva, da li gubljenje poverenja u lokalne banke put ka monopolu i dominacija par globalnih privatnih super banaka i MMF-a?

Ekipa Pink Panter Bankari je ovo spektakularno izvela, i pred svetlima celog sveta izvela najveću pljačku gradjana u istoriji. Jezda i Dafina su mala deca za finansijske genije koji su na volšeban način uzeli par milijardi eura od običnih i neobičnih gradjana uz nesebičnu pomoć visoke politike. Zaista genijalno vulgarno i jednostavno otimanje.

Ali ono što je poražavajuće za Evropsku uniju i sve njene gradjane, to je da su progutali propagandnu floskulu da je to porez na ruski i ostali prljavi novac koji je tamo deponovan, da je to kazna za nevaljale banke i lenje Kiprane, a ne u stvari rušenje osnovnog principa funkcionisanja običnih banaka i jednostavne pravde bazirane na principima. Zbog tog opšteg licemerja i nemorala geniji iz Brisela će u sledećih deset godina potonuti kao EU projekat zajedno sa svojim blagom, jer ipak, verovali oni ili ne, postoji kosmička pravda.  Ne deluje odmah i očigledno, ali deluje. I kao što su hiljadama štediša srušili njihove snove i uzeli novac, tako će se jednog dana i njihovi zvezdani snovi o bankarskoj super imperiji urušiti, jer ne zaboravimo, narod je nezahvalan i neće znati da ceni one koji mu žele dobro.

A do tada, samo me zanima sledeća igra koju će smisliti Pink Panter banda bankara, kakva će biti nova bankarska pljačka veka. Jer, očigledno je da bankari nizom političkih i ekonomskih mera ubrzavaju dogadjaje u svetu.

. . .