Elitna škola za devojčice Wycombe Abbey School

Ako od ćerke želite da stvorite Miss savršenstvo, tu je elitna škola za devojčice Wycombe Abbey School

 

Elitna škola za devojčice Wycombe Abbey School samo za miss savršenstvo

Verovatno najtradicionalnija i prava ženska elitna škola više liči na bogataško imanje iz filmova o Herkulu Poarou nego na prosečnu srednju školu. Šesdeset i pet hektara zemljišta sa šumama, poljima, vrtovima pa čak i jezerom ima u svom posedu ova elitna ženska škola.

Učenice u školi su razdeljene izmedju jedanaest domova, a svaki ima svoju boju – plavu, zelenu, žutu, teget itd, i te boje se obavezno ponavljaju na školskoj uniformi i u ostalim detaljima. Elitna škola za devojčice vodi računa o svakom detalju.

Pošto Wycombe Abbey nije prosto samo School, već i prava opatija – Abbey, učenice posećuju dnevne i praznične službe u crkvi. Sve je tako dobro organizovano, napravljeno i rasporedjeno po minutima u danu, da nema ni vremena ni mesta za dosadu učenica. Kad si slobodan od učenja – bavi se sportom ili muzikom. Umesto kompjuterskih igara – sviranje muzičkih instrumenata, kojima vlada više od sedamdeseti pet procenata učenica ove elitne škole.

WAS je elitna škola za devojčice jer ovde vaspitavaju „Miss Savršenstvo“. Devojčice ne samo da treba da budu preuspešne u klasičnim naukama, već i da dobro igraju hokej na travi i tenis, da rade grand-plie i battement, soliraju na violini, čitaju monologe Džulijete (drama Romeo i Julija), i slikaju mrtvu prirodu. Ta vrsta svestranog razvoja ide fantastično sa visokim akademskim dostignućima: učenice upisuju najbolje američke univerzitete od Georgetown-a do Berkley-a, a pokazatelj Oxbridge ranga dostiže impresivnih četrdeset jedan procenat.

Jedan put godišnje učenice, njihovi prijatelji i roditelji skupljaju se zajedno da splavare po jezeru i šetaju po okolini, gde se nalaze kuće – muzeji legendarnih milionera Astora i premijera viktorijanske epohe Benjamina Disraelija.

Cena za trimestar: 7990 funti – škola, 10650 funti – internat.

Broj dece u školi: 566,  od toga 37 – škola, 529 – internat

Broj učenica u razredu: 16 (u poslednjem razredu – 19)

 

www.wycombeabbey.com

. . .