Havaji, Monsanto i GMO usevi

Popularna turistička destinacija Havaji je postala poligon za testiranje Monsanto GMO useva

 

Havaji kao poligon za testiranje Monsanto GMO useva - film sa prevodom

Zanimljivo saznanje da su prelepa ostrva Havaji poligon za testiranje novih genetski modifikovanih useva. Dokumentarni film koji se bavi ovom temom i otkriva šta se zbiva na Havajima. Komapnija Monsanto i lokalni farmeri, zemlja i biljke, toksini i geni.

Par rečenica iz filma Stop Monsanto from poisoning Hawaii:

Havaji su globalni centar za terensko testiranje GM useva.

To znači da se na Havajima rade testiranja unapredjenja i varijeteta i biraju semena koja se šalju u druge delove sveta i prodaju farmerima.

GMO rade ovde na Havajima i onda to komercijalizuju govoreći da eto na prelepim Havajima uzgajaju i testiraju polja kukuruza.  I koristeći Havaje uveravaju ostatak sveta da je to u redu za jesti.

Ove kompanije funkcionisu tako sto uzimaju najvedniju zemlju širom sveta i pretvaraju je u pustoš.

I to rade i ovde na Havajima.

 

Dokazana toksičnost i štetnost GMO hrane i GMO Kukuruza

PARIZ – U svetski priznatom stručnom časopisu za hranu i toksikologiju prvi je put objavljen naučni rad s pariskog univerziteta koji dokazuje da je genetski modifikovana hrana štetna. Francuski su naučnici dve godine provodili eksperimente na životinjama i GMO kukuruzu.

Otkrili su da konzumiranje genetski modifikovanog kukuruza američke kompanije Monsanto može izazvati tumore i skratiti životni vek. Istraživanje je sprovedeno na pacovima a ne na ljudima.

 „Oko 93 % tumora kod ženki pacova pojavilo se u drugoj godini života. Kod čoveka bi to bilo između 35. i 40. godine“, izjavio je direktor Centra za istraživanje genetskog inženjeringa gospodin Joel Spiroux.

Prosečni životni vek pacova je oko tri godine, a dosadašnja istraživanja bazirala su se na eksperimentima koji su trajali tri meseca. Kod pacova hranjenih genetski modifikovanim američkim kukuruzom smrtnost je bila dvostruko veća, a oštećenja jetre čak pet puta veća od proseka.

Francuska vlada je zatražila dodatnu proveru rezultata i najavila da će od Evropske komisije hitno zatražiti zabranu uvoza GMO kukuruza u Evropsku uniju.

 

 

Zaustavite Monsanto od trovanja Havaja: hemijski rat genetskim inženjeringom

Film je sa prevodom, ako ne krene odmah, samo pritisnite dugme CC za prevod.