Kuhinja po meri prostora u kome stanujete

Medijapan ili iverica – koju kuhinju izabrati i kako skrojiti kuhinju po meri prostora?

 

Kuhinja po meri ili kako odabrati pravu kuhinju po meri

Kada se oprema i adaptira enterijer posebna pažnja se u poslednje vreme obraća na kuhinju i njeno uređenje. Najvažnije je svakako uklopiti je što bolje u prostor kojim raspolažete. Na dva načina možete rešiti stvar. Prvi je da obiđete sve prodavnice i salone nameštaja i pokušate da pronađete model i dimenzije koje Vam najviše odgovaraju. Drugi način je mnogo lakši i isplativiji a to je izrada kuhinja po meri čime možete iskoristiti svaki milimetar prostora i obezbediti što bolju funkcionalnost.

U izradi kuhinja koristi se uglavnom medijapan i univer. Radna ploča je najvažniji sastavni deo svake kuhinje i s obzirom na veliku otpornost na vodu i visoke temperature pruža potpuno opušten i siguran rad u kuhinji. Kod kuhinja po meri postoji mogućnost ličnog izbora radne ploče, boje materijala, sudopere, nogica, rasvete i ostalih propratnih sitnica.

Kuhinja po meri može biti:

– Klasična

– Moderna

– Standardna

Kvadratura prostora dosta utiče na sam izgled kuhinje. Zbog toga je kuhinja po meri najbolje rešenje jer na taj način je moguće iskoristiti u potpunosti prostor kojim raspolažete. U poslednje vreme najveća potražnja je za modernim kuhinjama.

Klasična kuhinja po meri prostora: 

I pored toga što su moderne kuhinje dosta zastupljenije, postoje i dalje oni koji gaje klasičan stil pa shodno tome žele upravo klasičnu kuhinju. One su pre svega jednostavne, zrače nekom posebnom toplinom i šarmom. Kod klasičnih kuhinja obično najveću dominantnost ima drvo i većina elemenata je drveno – stolice, stolovi i dr. Kod klasičnih kuhinja do izražaja dolaze najviše neutralne i tople boje i nijanse, čime uz malu dekoraciju stvaraju ugodnu i toplu atmosferu. Klasična kuhinja poseduje sve elemente za apsolutni doživljaj domaće atmosfere i gastronomije.

Standardna kuhinja po meri prostora:

U kuhinji je jako važan raspored kuhinjskih elemenata. Svaka domaćica bi unapred trebala da zna kakav izgled kuhinje želi i na koji način elementi treba da budu raspoređeni kako bi najbolje i najlakše funkcionisala u njoj. Svaka standardna kuhinja treba tačno da se uklopi u prostor i mora se posebna pažnja obratiti na odvode i dovode struje, vode kao i mesta za utičnice i dr. Standardna kuhinja obuhvata viseće elemnte, radnu ploču, sudoperu i komodu. Razlikuje se od moderne kuhinje po tome što standardne kuhinje imaju radnu ploču odmah pored sudopere, a kuhinjski elemnti su jako blizu šporetu. Komode tj. fioke smeštene su ispod radne ploče gde se odlažu sudovi i pribor za jelo.

Moderna kuhinja po meri prostora:

Moderne kuhinje podrazumevaju razne moderne dezene i raznu savremenu opremu. Na ovaj način dobija se lep izgled kuhinje i funkcionalnost podiže na visok nivo. U današnje vreme mnogo više pažnje se čak pridaje samom izgledu i dizajnu nego kvalitetnoj funkcionalnosti. Pored estetike veoma važan je i finansijski momenat. Treba uzeti u obzir da će Vam kuhinja služiti dugi niz godina pa samim tim ne treba štedeti u njenom što boljem opremanju.

Za renoviranje kuhinje posetite link : Renoviranje i adaptacija kuhinje u Beogradu – MajstorBeograd.com