PROMOCIJA  ZBIRKE  „PJESMA  ZA  KORZO“  U  BEOGRADU

Naša saradnica  Jagoda Kljaić priređuje promociju zbirke kratkih priča „Pjesma za Korzo – Glinski spomenar“ u Beogradu.

 

Promocija će biti održana u petak, 15. marta u 18.00 časova u biblioteci „Sveti Sava“ u Zemunu.

 

Promocija zbirke Pjesma za korzo-Glinski spomenar u Beogradu i Jagoda Kljaić

U recenziji „Pjesme za korzo“, književnik Drago Kekanović odgovara na pitanje šta je to u ovoj knjizi toliko različito od drugih koje su mu prošle kroz ruke:

„U ovim se rečenicama, (koje bi da zaustave vrijeme, naravno), ljubav prema rodnom gradu pretače u nešto više od same sebe: ovo je knjiga odavno zaboravljene ODANOSTI.

Plemenite DOBROTE, također. ISKRENOST se tu podrazumijeva, naravno. I stiže nam u dobar čas, kad smo već pomislili da ih više nema, niti može biti. O tome je, da, ovdje riječ: ukoliko smo negdje, u bilo kojem gradu (i bilo kom vremenu) smetnuli s uma ili izgubili iz srca, svejedno, ili zaboravili, naprosto, da još uvijek postoje odanost, dobrota i iskrenost, Pjesma za korzo, Jagode Kljaić dobra je prilika da ih ponovo pronađemo.“

Zbirka je obogaćena crtežima i ilustracijama akademskoga slikara Milana Baltića – Mike, Glinjanina koji je 1979. godine diplomirao na Likovnoj akademiji u Sarajevu.

Izdavač je izdavačka kuća „Plejada“ iz Zagreba.

 

PREDSTAVLJAČI  ZBIRKE PJESMA ZA KORZO:

Na promociji će govoriti:

Zoran Ilić, prozni pisac, bio urednik u „Književnoj reči“, sada uređuje sajt Prozaonline posvećen autorima sa prostora bivše Jugoslavije. Dobitnik je „Priznanja Krleža“ za 2009. godinu. Objavio nekoliko romana i zbirki priča.

Predrag Milojević piše kratke priče, eseje i poeziju. Uređuje internet sajtove Konkursi regiona i Afirmator. Dobitnik prve nagrade za poeziju na konkursu Ulaznica 2012. godine. Objavio zbirku kratkih priča.

Miloš Bajić, pesnik i kulturni radnik, predsednik Odbora za kulturu Udruženja Banijaca.

Organizator promocije je Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije iz Beograda.

Pozivamo sve ljubitelje lepe reči da dođu na promociju!

. . .