Adaptacija kupatila i kuhinja

Kako adaptirati kuhinju i kupatilo? Adaptacija kupatila u fazama.

 

adaptacija kupatila

Ako smatrate da je pravi trenutak za renoviranje i adaptaciju Vaše kuće ili stana potrudite se da počevši od vodoinstalaterskih radova pa do parketarskih sve bude ispraćeno u svim fazama kako bi sama adaptacija bila uspešno i kvalitetno obavljena. Za to su Vam pre svega potrebnio iskusni i profesionalni majstori.

Renoviranje starih kao i izgradnja potpuno novih kupatila izvode se sve više u poslednje vreme. Različite cene, kvalitet materijala kao i sama usluga odrediće kvalitet Vašeg kupatila. Za kompletno renoviranje i izgradnju kupatila jako je važan odavir vodovodne i kanalizacione instalacije kao i kvalitet bojlera koji ćete ugraditi u Vaše kupatilo. U svakom slučaju postoji bezbroj stvari na koje treba dobro obratiti pažnju, jer ovako ozbiljan i ne tako jednostavan posao ne izvodi se često već kad ga obavite mirni ste dugi niz godina.

Pod vodoinstalaterskim uslugama smatraju se sledeći poslovi:

Adaptacije kuhinja, adaptacija kupatila, mokrih čvorova.

 – Popravke i zamene instalacije, postavljanje nove vodovodne i kanalizacione.

– Montiranje kompletne sanitarije i kupatilske galanterije.

– Priključivanje mašine za veš i dr.

Vodoinstalacije:

Ne dozvolite da zbog neadekvatno obavljenog posla morate sebe izlagati dodatnim troškovima i nerviranju usled ponovnog razbijanja pločica, podizanja parketa i sl. Sve su to mogući kvarovi na vodoinstalacijskim mrežama koji se mogu desiti kada voda probije kroz šupljine i krene da Vam pravi ozbiljan problem u prostoru.

Postavljanje keramike:

Nakon obavljenih vodoinstalaterskih poslova na red dolaze pločice. Njihovo postavljanje je uglavnom vezano za kupatila i kuhinje. Da bi se što jednostavnije lepile na zid potrebno je da se zidovi omalterišu i uz pomoć lepka pričvršćuju na zid, a mogu se i nove pločice prelepljivati preko starih. Potrebno je da se prave razmaci između njih tzv. fugne koje se popunjavaju masom u raznim bojama.

Popravka i zamena elektroinstalacija:

Uvek se govorilo da sa strujom nema igre. Sve poslove vezane za struju prepustite majstoru jer nema potrebe da eksperimentišete sami ukoliko niste stručni. Radovi na elektroinstalacijama izvode se pre nego se počne sa sivom fazom i nanošenjem maltera jer je potrebno kablove ugraditi u zidove a zatim se počinje sa malterisanjem. Da Vam se ne bi desilo da osigurači stalno iskaču najbolje je da obezbedite visokokvalitetne osigurače.

Vodovod i kanalizacija:

Renomirani proizvođači kako iz inostranstva tako i sa domaćih prostora nude Vam mnoge mogućnosti kada je u pitanju vodovodni i kanalizacioni materijal. Razne kompanije bave se proizvodnjom plastičnih cevi i profila od pvc – a. Prerađuju se plastične mase, pvc, polietilen i polipropilen čime se postižu evropski standardi. Razvojna strategija radi isključivo na kvalitetu i sertifikaciji proizvoda kako bi bilo zadovoljeno tržište i potražnja kupaca.

Kada su završeni svi radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži prelazi se na ostale radove koji se podrazumevaju u Vašem kupatilu.

Kupatilska galanterija:

Da bi Vaše kupatilo imalo što bolji i lepši izgled važno je za kakav se kupatilski nameštaj odlučite kao i kvalitet materijala samog nameštaja.

Lakirano drvo ili bojeni medijapan samo su jedan od predloga od kojih može da se dobije vrlo kvalitetan i pogodan nameštaj za kupatilo s obzirom na karakteristike koje govore o velikoj otpornosti na vlagu. Prisustvo iverice u kupatilu nikako nije preporučljivo jer je iverica jako osetljiva na vodu i vlagu i može vrlo brzo da nabubri. U tom slučaju Vaš nameštaj u kupatilu je potpuno uništen.

Ponuda stranih proizvođača ogromna na našem tržištu:

Ponuda italijanskih proizvođača na našem tržištu je jako velika. Oni Vam mogu ponuditi najmoderniji i najkvalitetniji nameštaj za kupatila. Zanimljivi oblici nameštaja može od  Vašeg kupatila načiniti jedinstven i nesvakidašnji prostor.

Mogu se naći razne vrste umivaonika kao i različiti načini na koje se mogu ugraditi. Uz neobične umivaonike u ponudi su i ogledala raznih oblika i dimenzija kao i sve vrste polica i ormarića.

Za mala kupatila su idealni umivaonici koji se ugrađuju i u sklopu njih imaju ormariće u koje možete smestiti peškire, veš ili nešto drugo.

Klasičan stil kupatila:

Kada je reč o klasičnom kupatilskom nameštaju tu je takođe izbor veliki kao i raznolikost boja i dezena. Najvažnije je da sve u kupatilu bude funkcionalno i maksimalno iskorišćeno jer se radi uglavnom o alim prostorijama u kojima treba da e opustite, uživate i u kojima svakodnevno provodite neko određeno vreme.

Ukoliko Vam je potreban kvalitetan tim majstora za adaptaciju stana ili kuce posetite ovaj sajt.