Gornjačka klisura i Ježevac poziv na izlet

 

Dragana Rajblović

Otvara se sezona izleta – Gornjačka klisura i Ježevac

Prvi izlet u 2013-oj godini počinje sa: Gornjačka klisura, manastir Gornjak, vrh Ježevac 675 m. Svi ste pozvani!

 

Polazak na izlet je iz Beograda u Nedelju 21. Aprila, u 7h ujutru ispred železničke stanice kod plave lokomotive.

Gornjačka klisura i Ježevac 675 m - Poziv na prvi izlet i šetnju!

Kroz planinsku oblast protiče reka Mlava i u delu svoga toka obrazuje čuvenu Gornjačku klisuru. Na samom ulazu u klisuru, putnik je zadivljen ostacima manastira Blagoveštenje uzidanog u vertikalne stene. Nedaleko od Blagoveštenja je manastir Gornjak sagrađen u 14. veku kao zadužbina Kneza Lazara.

Gornjačka klisura i Ježevac 675 m - Poziv na prvi izlet i šetnju! Manastir Gornjak i Blagoveštenje

Posle posete manastiru krećemo put vrha Ježevac sve do 675 metara nadmorske visine kroz predele bogate šumom. Osim prirodnih bogatstava, ovaj kraj ima prebogatu, ali na žalost, malo poznatu istoriju koja datira još iz 5.milenijuma pre nove ere. Uspon do vha, laganim tempom i pauzama između, traje oko sat ipo. Posle odmora na vrhu, spuštamo se drugom stranom uživajući u lepim pejzažima.

U podnožju nas čeka bus i vozi do restorana i bazena akva parka banje Ždrelo! Bazeni su sa termalnom lekovitom vodom i aqua parkom :) na radost dece! Letećemo niz tobogane pravo u toplu vodu. Za odrasle informacija da je voda dobra za hronične reumatske, ginekološke i kožne bolesti. Pored više bazena sa toplom vodom nalazi se i bazen sa hladnom slanom vodom. Ukoliko najavimo grupu od najmanje 10 posetilaca, cena grupne ulaznice je 300 din za odrasle, za decu je 200 din.

U sklopu wellnes centra banje Ždrelo nalazi se etno restoran sa nacionalnim jelima po pristupačnim cenama, a nedaleko je i ribnjak sa svežom pastrmkom.

Gornjačka klisura i Ježevac 675 m - Poziv na prvi izlet i šetnju! Reka

Prijave i rezervacije na:

br. tel. 064 1600 522

mail: [email protected]

 

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Za bazen – peškir, kupaći kostim, kapu za kupanje ili fen. Sve što nam neće trebati za šetnju ili bazen ostavljamo u busu.

Obući se prikladno pešačenju tj.obuću (gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom ili poneti kapu.

 

O sportskom klubu „Alti“, ostalim uslugama i biografiji vodiča možete pogledati na sajtu www.alticlub.org.rs

Gornjačka klisura i Ježevac 675 m - Poziv na prvi izlet i šetnju!  Vrh Ježevca

Sportski klub Alti i Dragana Rajblović vas redovno vikendima kroz organizovane grupe rekreativaca vode u prirodu, svuda po lepim i interesantnim predelima Srbije. Upoznajte Srbiju da bi je više voleli.  www.alticlub.org.rs