Idealna veš mašina

Saveti prilikom kupovine nove veš mašine. Kako se bira veš mašina?

 

 

Idealna veš mašina. Kako odabrati pravu mašinu za pranje veša?

Pri kupovini uređaja za domaćinstvo kao što je veš mašina potrebno je na prvom mestu napraviti odgovarajuću finansijsku konstrukciju. Kada znate sa čime raspolažete lako ćete odabrati ono što Vam je potrebno. Takav slučaj je i sa veš mašinom. Mogu se naći razni modeli raznih proizvođača, a na Vama je da izaberete onu odgovarajuću.

Kao i za svaki drugi uređaj potreban u Vašem domu, treba obratiti pažnju na neke osnovne stvari.

Treba uklopiti dimenzije mašine za veš sa prostorom kojim raspolažete. Ako ne postoji mogućnost za postavljanjem klasične mašine koja ima punjenje na prednjoj strani morate odabrati mašinu sa punjenjem veša odozgo jer su one uže i odgovaraju malim i uzanim prostorima.

Važne karakteristike veš mašina:

Prilikom odabira veš mašine treba obratiti pažnju na nivo buke koja se stvara prilikom rada mašine. To je posebno važno zbog prostorije u kojoj ćete smestiti mašinu, kako Vam ne bi smetala dok radi.

U odnosu na svoje potrebe treba prilagoditi model mašine koja poseduje odgovarajuće programe. Tako npr. neki modeli imaju posebne programe pranja dečijih osetljivih ili bebi stvari što je idealno za sve majke. Ovakvim programima postiže se maksimalna higijenska zaštita dečije odeće i opreme.

Kapaciteti veš mašina:

Kapacitet mašine takođe zavisi od Vaših potreba. U domaćinstvima koja broje više članova svakako je potrebna veš mašina sa maksimalnim kapacitetom pranja. U suprotnom ukoliko je jedan ili dva člana, tu je bolje imati mašinu sa manjim kapacitetom ili ćete onu sa većim vrlo često uključivati polupraznu. Mašine za veš mogu imati kapacitet o 3, 5 do 15 kg. U poslednje vreme mnogi modeli mašina su sa širokim vratima koja omogućavaju da lakše ubacite veš.

Jačina obrtaja:

Kapacitet mašine je veoma važan prilikom kupovine ovog uređaja. Pored kapaciteta još jedna stvar je vrlo bitna a to je broj obrtaja kojim uređaj raspolaže. Sa što većim brojem obrtaja imaćete bolje oceđen gotovo polu – suv veš kada izvadite iz mašine. što je odlično naročito u zimskom periodu kada se veš duže i teže suši.

Energetski razredi i klase mašina za veš:

Energetski razred i klasa uređaja određuje količinu potrošnje vode i struje. Zbog toga treba odabrati isključivo uređaje koji nose oznaku A jer je u tom slučaju zagarantovana najveća efikasnost.

Dodatne funkcije:

Pored osnovnih funkcija svakog modela nove veš mašine raspolažu sa raznim dodatnim funkcijama koje Vam mogu pomoći u svakom smislu. Najnoviji modeli su sa posebnim brzim programima pranja, mogućnosti pranja osetljivih materijala, sportske opreme do mogućnosti regulisanja temperature, odlaganja starta na određeno vreme i mnogim drugim funkcijama.

Za servis i popravku stare veš mašine posetite ovaj link : Servis I Popravka Veš Mašine – MajstorBeograd.com  i saznajte koliko će Vas popravka odredjenih delova koštati.