Uredjenje kupatila – kupatilski nameštaj

Na koji način najbolje sprovesti uredjenje kupatila?

 

Kupatilo posle uredjenja - uredjenje kupatila

Uredjenje kupatila. Pored toga što nam služi za svakodnevno održavanje higijene kupatilo je prostorija u kojoj je potrebno da na pravi način smestimo mnoge stvari. Tu se pre svega misli na korpu za veš, razna sredstva koja koristimo prilikom pranja veša, razna druga sredstva koja koristimo za kućnu higijenu zatim za ličnu higijenu (sapune, šampone, kreme, paste za zube, kozmetiku za kosu.. ), peškire i mnoge druge stvari.

Da bi sve to lepo rasporedili i smestili u kupatilo potrebno je povesti računa o kupatilskom nameštaju odnosno ormarićima i policama kao i njihovom rasporedu u prostoru kojim raspolažemo. Uredjenje kupatila zahteva malo promišljanja i kreativnosti.

Uredjenje kupatila po fazama

Šta uraditi sa starim radijatorom u kupatilu?

Umesto starog i glomaznog radijatora u Vašem kupatilu možete postaviti sušač za peškire kojim ujedno možete da zagrevate kupatilo. Mogu se naći razni modeli i forme kao i oblici tako da se vrlo lako mogu uklopiti u svako kupatilo.

Kako odabrati kupatilsku galanteriju?

U opremanju kupatila kome je potrebno dosta elemenata nikako ne smete preterivati sa detaljima. Tu se misli na razne držače za peškire, sapune, toalet papir i sl. S obzirom na nedostatak prostora na zidovima na kojima se mogu kačiti police i ormarići treba maksimalno iskoristiti ravne površine koje su slobodne kako bi odložili mnoštvo stvari.

Koje osvetljenje je najbolje za kupatilo?

Osvetljenje je veoma važno u svakom kupatilu i predstavlja ukras ovog prostora. Razne sijalice kao i reflektorke koje su otporne na paru i mogu se ugraditi u masku ogledala samo su jedno od rešenja koje možete odabrati.

Pravi izbor mašine za veš:

Mašine za veš su u većini slučajeva smeštene upravo  u kupatilima. Ne tako često možete ih videti u kuhinjama. Ukoliko imate dovoljno prostora i mogućnosti bilo bi dobro da imate posebno mašinu za pranje posebno za sušenje veša. U tom slučaju mašine se postavljaju jedna na drugu i mnogo su kvalitetnje i bolje rešenje od mašine koja u sebi ima program za pranje i sušenje zajedno.

Najbolja ventilacija za Vaše kupatilo:

Ukoliko je to moguće nema bolje ventilacije od prozora. U drugim sutuacijama mora se obezbediti što kvalitetnija veštačka ventilacija koja je u vidu centralnog krovnog ventilator koji izvlači vazduh ili u vidu ventilator koji se montira na ventilacioni izvod.

Ušteda vode i električne energije:

Veoma je važno da ne dozvolite da Vam baterija u kupatilu kaplje ili da Vam je pokvaren vodokotlić. Nema potrebe ni da ostavljate bespotrebno vodu da otiče. Pravilno održavanje bojlera je veoma važno u potrošnji električne energije. Potrebno je redovno čistiti kamenac iz bojlera kako bi Vam se voda brže grejala i na taj način štedite struju.