Pripremite svoj klima uređaj uskoro nam stižu ljetne vrućine.

Saznajte sve što bi trebali znati o klima uređaju. Klima uradjaj za vaše potrebe.

 

Haier klima uredjaj

S ljetom i vrućinama pred vratima potrebno je pronaći način da se vrući ljetni dani lakše prežive. Za one koji nisu blizu mora ili im jednostavno ne paše vruća klima, najjednostavniji način je kupnja rashladnog uređaja. Prošlih godina su se koristili standardni ventilatori i ujutro spuštale rolete dok vrućina još nije potpuno nastupila da se zadrži koliko toliko niska temperatura u stanu. No, postoji mnogo brže i efikasnije rješenje, a to su klima uređaji.

Uz najobičnije klima uređaje koje ugradimo u prostoriju s vanjskom jedinicom na fasadi postoje i bolja rješenja. Ovakvi klima uređaji nisu najekonomičiniji jer su fiksirani za jedan zid, na visini i ustvari hlade prostoriju sporo i konstantno iz istog kuta. Također, postoje i vanjske jedinice pričvršćene za fasadu koje i nisu najljepše rješenje. Uz cijenu ovakvog klima uređaja potrebno je i izdvojiti praktički istu količinu novaca za stručno osoblje da ugradi klimu na mjesto. Ponekad se čak i zna dogoditi da se klima nemože niti montirati na mjesto koje vi želite zbog veličine.

Mnogo bolje i jednostavnije rješenje su prijenosni klima uređaji. Prijenosni klima uređaji rade na sličnom principu kao i ostali klima uređaji, no njihova najveća prednost je upravo prenosivost. Svaki takav klima uređaj ima kotačiće na dnu za lakši i brži prijenos s jednog kraja sobe na drugi. Zamislite da vas takav klima uređaj hladi, no ne želite imati bolove u leđima zbog njenovog rada, te ga samo uzmete i pomaknete metar, dva da i dalje hladi prostoriju ali pod drugačijim kutem. Čini vam se da bi klima uređaj bio efikasniji da ga prebacite na drugi kraj sobe? Nema problema, samo ga pogurate na željeno mjesto i provjerite jeste li u pravu. Čak nema ni gnjavaže sa majstorima da ga ugrade. Sve što morate napraviti je pročitati uputstva i uključiti prijenosni klima uređaj da hladi vas i vašu okolinu u vrućim danima.

Izvor: small portable air conditionerioner