LEMON DETOX

Šta je to Nera dijeta i efekti primene Neera sirupa. Popularna Neera dijeta se zasniva na konzumaciji napitka na bazi limuna i javorovog sirupa. Nera detox

 

Nera dijeta – napitak sa limunom i javorovim sirupom za mršavljenje Neera sirup

Neera ili Nera dijeta je u mom slučaju sprovedena 3 puta. Prvi put je Nera dijeta trajala čitavih 10 dana i odigrala se za vreme Olimpijskih igara u Pekingu, a drugi treći put su Nera tretmani bili kraći, u trajanju od 6 i 3 dana. 

Nera dijeta je dala efekta prvog puta, izgubio sam bio skoro 7 kilograma za 10 + 2 dana držanja Nera dijete. Drugi put su rezultati bili još bolji, a treći put nije bila tako spektakularna, jer nisam ni gledao efekat na mršavljenje.  

I sada se postavlja pitanje da li bih vam preporučio da Nera dijeta postane i vaš izbor? Odgovori su različiti: Da. Ne. Možda.

Pogledajmo činjenice koje stoje iza tretmana koji se zove Neera dijeta, mimo oglasa i zdravstvenih tvrdnji promotera koji prodaju preparate za Nera dijetu.

 

Šta je to Nera dijeta

Nera dijeta je u najkraćem gladovanje na limunadi. U metodi ove dijete suština je da pijete limunadu koja zasladite sa Neera sirupom. Nera sirup po kome je dijeta i dobila ime je sirup napravljen od javorovog sirupa i sirupa palme, to jest melase palminog drveća.

Nera napitak se pravi od 1,5 litra vode, 3-4 limuna, malo kajen ili čili paprike na vrh kafene kašičice i 150-200 grama javorovog sirupa. Taj Neera napitak se pije tokom celog dana u nekom vremenskom ciklusu koji izaberete, 1 dan, 3 dana, 7 dana, 10 dana. Ništa drugo ne jedete. Možete piti kafu i neki biljni čaj za čišćenje. I klistirati se slanom vodom. To je inače paradoks cele priče. U reklamama za Nera dijetu se tvrdi da Neera napitak služi za detoksikaciju a vi ipak morate da uzimate čaj za klistiranje.

I tako, pre Nera dijete vi malo postite da se  pripremite, onda sprovedete Nera tretman sa gladovanjem i ispijanjem 2 litra Neera napitka dnevno, i na kraju 2 do 3 dana se vraćate sa laganim supicama u normalu. Sve u svemu ona traje duže nego što je ciklus ispijanja zasladjene Nera limunade.I to je Nera ili Neera dijeta.

 

Moja iskustva sa Nera dijetom

Prvi put sam se striktno držao Nera dijete i za nekih 10 dana Nera tretmana i dva dana na supici smršao sam skoro 7 kilograma. Dobar rezultat. Prvih tri dana je bilo loše: glad, nesvestica, non stop toalet, ali se posle adaptiraš i onda ide lakše. Manje je gladi, dobiješ i neku energiju ali i dalje moraš često u toalet, od toga se ne može pobeći. Preporučljivo je držati Nera dijetu samo leti, jer hladi organizam.

Drugi put sam primenio neke trikove da bih pojačao Nera dijetu i dobio sam još bolji rezultat. Za 6 dana sam skinuo 4,5 kilograma.

Treći put Nera dijeta je bila u mom životu kada sam boravio leti na moru, i to samo 3 dana kao priprema za završetak Petrovdanskog posta i tu nisam ni merio rezultat, nije mi on bio cilj, već sam samo to koristio kao post na vodi – limunadi.

I pitanje da li je Nera detox tretman. Ne, nije. Ne možete za 10 dana gladovanja na limunadi izvršiti suštinsku detoksikaciju tkiva, možete samo izgubiti vodu, deo sluzi, malo masti i isprazniti depoe rezervi šećera. Nera detox tretman ne funkcioniše kao što se tvrdi u reklamama. Činjenica je da ćete se posle Nera dijete osećati lakše i imati više energije, ali tako je nakon svake dijete, jer odmorite unutrašnje organe od preterane hrane i varenja.

 Bioliver kapi za jetru

Napredni recept za Nera dijetu

Lako je shvatiti koncept na kome se bazira Nera dijeta i čemu služi. To je snažan diuretik tretman, u kome se se forsira izbacivanje vode uz strogo gladovanje na šećerima. To je u stvari šećerna dijeta sa limunadom. Da je samo čista limunada u pitanju ne bi mogli da je sprovedete jer bi vam se dramatično povećao apetit i lučenje pankreasa, ali kako ima javorov i smedji šećer u sebi, onda je to sve pitomije, jer javorov sirup i mikroelementi u njemu smanjuju aktivnost pankreasa, ublažavaju kiselost limuna i daju vam osećaj sitosti. 

No, da bih povećao efekat Nera dijete primenio sam dva trika, koje delim sa vama. To su:

1. Umesto pola porcije limuna dodao sam grejfrut, i

2. Dodao sam u napitak i pola kašičice djumbira

Grejfrut ubrzava metabolizam masti a djumbir celokupan metabolizam i prokrvljenost. I to će vam dati 10-15% bolji rezultat.

Takodje, da bih smanjio troškove, nisam uzimao više Nera sirup, već sam kupio klasična javorov sirup i mešao ga po pola sa tamnim šećerom od trske – melasom. To u stvari i jeste recept za Neera sirup – javor i tamni šećer, samo upakovani u metalnu kanticu i izreklamirani kao nešto posebno. Ne dajte da vas varaju.

 

 

Nera dijeta štetni efekti

Nera dijeta i njene nus pojave, odnosno štetni efekti Nera dijete su očigledni i proističu iz njene metodologije delovanja i samog sastava.

Očigledni štetni efekti Nera dijete su:

1. Limunska kiselina nagriza vašu zubnu gledj i topi je. Uz to u Nera dijeti se ceo limun samelje sa korom u multipraktiku i tako pravi Neera napitak, ali vam niko ne kaže da je limun koji kupujete u prodavnici voskiran, i da je ipak bolje da ga ogulite, da ne bi ta industrijska sredstva za očuvanje vlažnosti voća unosili u sebe.

2. Jako diuretično svojstvo Nera napitka dovodi do gubitka mikroelemenata i minerala, podiže krvni pritisak, podiže očni pritisak i dovodi do pojave glaukoma, pokreće se izbacivanje kamena iz bubrega

3. Dolazi do gubitka mišićne mase koja se iscrpljuje gladovanjem, kao i do gubitka minerala iz tkiva

4. Naprežete pankreas i stvarate preduslov za šećernu bolest – limun je poznat po tome da izaziva dodatno lučenje pankreasa

5. Povratni efekat Nera dijete je izvestan, takozvani jo jo efekat, jer 2-3% vaše težine se pri ovakvim i sličnim dijetama gubi samo zbog toga što izbacite prisutnu vodu iz organizma. To je objašnjenje za Herba fast, Herba life i slične agresivne diuretične metode mršavljenja, koje naprežu bubrege da što više vode izbaci iz tela. To je ona čuvena krilatica: Mršavite zdravo! 3 kg za 5 dana!

Kakva prevara, jel da. Čim počnete da se hranite normalno, u par dana se ta brzo izgubljena voda brzo i vrati u telo.

Da li je Nera dijeta dobra?

Neera dijeta može da bude dobra za nekoga ali ne i za sve. Princip na kome Nera dijeta deluje ograničava neke ljude d aje primenjuju, jer može ugroziti njihovo zdravlje. Da li je Nera dijeta preporučljiva:

Da. Za one koji su zdravi i u dobroj kondiciji, koji imaju jaku zubnu gledj, koji nemaju srčanih, bubrežnih i problema sa pankreasom, ako im treba da stvarno smršaju par kilograma. I to samo jednom u toku godine treba sprovoditi, po mogućstvu na početku leta.

Ne. Za sve ove druge koji imaju navedene zdravstvene probleme i koje Nera dijeta može da ozledi. Posebno nije za anemične i slabe osobe i osobe koje imaju manjak nekih minerala u telu.

Možda. Za sve one koji su tu negde na granici.

Kao zaključak priče stoji tvrdnja da je Nera dijeta ekstremna metoda mršavljenja. Uostalom, kao i većina dijeta koje obećavaju brz rezultat. I kod kojih je zato jo jo efekat vraćanja težine izraženiji. Uvek je bolje usvojiti zdrave prehrambene i životne navike, jesti manje, kretati se više i pustiti da vreme i priroda učine svoje.

Strani izvori o Nera detox dijeti