RECEPT ZA NAJBOLJI MAFIN NA SVETU

Recept za čokoladni sufle – mafin od čokolade. Kako da napravite vrlo moćan i jak mafin od čokolade, to jest sufle. Ovo je baš jak čokoladni sufle

 

Mali mafin od čokolade je klasična poslastica koju svi vole što zbog ukusa a što zbog izgleda. Sufle je vrlo sličan mafinu, tako da neko meša ova dva kolača, a i mi ćemo ga i namerno pomešati.

Najbolji recept za mafin od čokolade - najači čokoladni sufle na svetu

Jer, danas vam predstavljamo recept za čokoladni sufle koji smo dobili kao recept za čokoladni mafin koji je nešto posebno, jer je pun čokolade i veoma jak i kaloričan.

Pošto mnogo ljudi ne zna šta je sufle i pošto ih to zbunjuje, a čokoladni mafini su popularni, nazvaćemo ovu poslasticu čokoladni mafini. Ali vredi zameniti naziv, zaista je impresivnog ukusa i treba je približiti većem broju ljudi.

Drugi čokoladni mafini se ne mogu meriti sa ovim kolačem.

Napominjemo da je ovaj mafin za prave gurmane i ljubitelje čokolade, ali da ima dosta kalorija i da nije za ne koji vode računa o liniji. U stvari jeste, ali se morate kontrolisati da ga ne pojedete. Lako se i brzo sprema naš mafin od čokolade.

Sastojci za mafin sa čokoladom

4 jaja

160 gr brašna

200 gr crne čokolade

120 gr šećera

1 margarin

Priprema mafina od čokolade

U šerpu staviti margarin i čokoladu i istopiti na tihoj vatri.

Na drugoj strani u drugoj šerpi umutiti 4 jaja sa šećerom.

Pomešati prvu i drugu masu zajedno, mešati dalje i dodati brašno. Dobro umešati testo za mafin od čokolade.

Sipati masu u silikonski ili teflonski kalup za mafine ili u papirne korpice.

Staviti kalupe ili korpice u zagrejanu pećnicu na 220 C i peći 5 do 8 minuta i izvaditi iz rerne. Ko voli da mu unutra ostane tečno, neka čokoladne mafine vadi ranije iz rerne. Suština ovog kolača, školadnog suflea ili mafina od čokolade, upravo i jeste u tome da unutar kolača bude tečna čokolada koja daje savršen ukus poslastici.

Servira se posut šečerom u prahu, preliven šlagom ili preliven karamelom. Mada je najbolje rešenje kada je mafin od čokolade preliven kuglom sladoleda od vanile sa malo karamela topinga.

Probajte. Ovo je savršeni recept za čokoladni mafin. Uživaćete u svakom zalogaju.  

. . .