Šta hoće Nemci od Srbije

Mi smo dobri a oni nas ne vole. Zaista nešto nije u redu, šta hoće Nemci od Srbije

 

Šta hoće Nemci od Srbije i zašto nas ne vole kad smo dobri

Šta hoće Nemci od Srbije i Srba. Aktuelni su ovih dana srpsko nemački odnosi. Zato hoću da vam ispričam dve paušalne i neukusne kič priče pune predrasuda koje slušam po kafanama. Nemačka i srpska priča šta hoće Nemci od Srbije.

Obe priče su dovoljno ubedljive i realne za narodne mase. Možete da verujete u jednu ili u drugu, jedino ne možete da verujete u obe priče o tome šta hoće Nemci od Srbije.  Svaka od ovih priča polazi naravno od teze da je svako ko priča svoju priču dobar a ovaj drugi loš, jer se Srbi i Nemci ne slažu u svojim pričama i puni su optužbi jedni prema drugima.

Imam priliku da slušam i Nemce i Srbe u svojim pričama šta jedni a šta drugi hoće, odnosno šta jedni o drugima misle i osećaju.

Pa da ispričamo te dve crne i karikaturne priče, ukorenjene u narodnu ali i u političku svest primitivnog sveta.

.

Srpska verzija priče Šta hoće Nemci od Srbije

Švabo oće bre samo da nas ponizi. Oni boluju od misli da su najveći i najpametniji. A mi ih razbili u dva rata onomad i to nam Švaba pamti pa se nad nama sada iživljava. Neda mu sujeta da nam zaboravi da smo ih pocepali ko zvečku. Zato nas i uslovaljavaju i usoljavaju bre! Jel si vido kako dodju kod naši političari pa im sve po spisku nekom vikaju šta da rade. Gadan je bre taj Švabo, sve su to fašisti.

Pokvareni bre, pokvareni, oće Kosovo da nam uzmu na silu. Oni i oni Amerikanci, to je sve zavera protivu nas Srbe. Oće na toplo more da izadju. Mrze nas što smo pravoslavni. I sve bre kroz marku gledaju, komšiju bi bre za pare prodali i kupili. Al ne more, ne mogu nas da kupe za sitne pare, jok! Mi smo bre pošten narod, mi se ne dajemo za marke i dolari. Ako treba svi ćemo da izginemo ali Švabi ne damo Kosovo. Nek bre frkće kolko oće, i oni i ona njihova ženska što sve merka i što i vodi.

Ma bre to sve gejevi ili perverznjaci, ja da ti kažem. Njih sve pederski neki lobi vodi iz Ameriku. I jel si vido kolko seksi šopova ima kod njih i šta sve oni kupuju od sprave za one stvari. A jel si vido na televiziji oni njihovi neki sve nakaradni tipovi i žene što idu po ulicama obučeni sačuvaj me Bože. Oni su ti bre jedan poremećen narod, jel si im video lica, ki roboti su, sve im kamene face a muškarci farbaju kosu i mažu lice.

I nisu bre oni pametni, znaš ti bre kaki su ti Nemci, ko mravi. Samo radi ono što mu se kaže. A rekli im Amerikanci da nas u glavu udaraju, da će preko nas do Grčke da dodju, pa oni udaraju, majku im njiovu. I našu zemlju oće, i naše voće, i naše žene. Pa jel ti znaš da je još Hitler planirao da mu Srbija bude zemlja za odmor, vikendica jedna. A zna Švabo šta valja, pa udario na nas, da nam otme prvo Kosovo a posle Vojvodinu. Oče one njiove foksdojčere da vrnu ovamo, one što ih je Tito najurio. E ne more bre!

Dva puta smo ih izbubetali, a pa ima da ih opalimo još jednom ako treba.

.

Nemačka verzija priče Šta hoće Nemci od Srbije

Srbi su jedan nepouzdan i primitivan narod, skloni nasilju i prevarama. Nisu sposobni da rade pošteno i pedantno, sve improvizuju i ne drže do kvaliteta. Gledaju samo da „uhvate krivinu“ kako oni kažu. Lenj i prevrtljiv narod.

Sa njima se ne možeš ništa dogovoriti jer nijednog se dogovora na drže. Jedno misle, drugo govore a treće rade. Pravi bizantinci. Deluju prijateljski i naklonjeni kada im dodješ u goste ili kad dodju kod nas da mole za pomoć ali te prvom prilikom izigraju. Potpuno su nezahvalni i nekorektni, nikada nam se nisu zahvalili ni za ekonomsku a ni za političku i kulturnu pomoć.

Sa njima nema fer igre. Svi njihovi političari kod nas govore jedno a kada odu kući rade drugo. Toliko puta su se pokazali nezahvalnima. I kada ih zaposliš, nahraniš i od njih napraviš čoveka, oni te prvom prilikom izdaju. Ne drže reč.

Borbeni su i previše nasilni u običnom životu. Mi Nemci cenimo Srbe kao vojnike, znaju da budu uporni i uspešni kao ratnici ali kao gradjani su katastrofa: obesni, primitivni, bahati, pohlepni. Uostalom, najveće probleme imamo sa srpskom mafijom i njihovim švercerima u našoj zemlji. Gde god ima nekog nezakonitog posla, tu su i Srbi uključeni.

Mi smo se stalno trudili da ih ekonomski opismenimo. Najznačajniji smo ekonomski partner sa njima ali na našu štetu jer nas stalno kao trgovci varaju sa falš robom. I uopšte ne umeju da štede i da vode računa o stvarima. Nemaju nikakvu strategiju i viziju za budućnost, žive od danas do sutra kao pravi istočnjaci.

Kod njih nema tolerancije. Biju svoje žene i decu. Biju se po kafanama. Biju sve ljude koji se iole malo razlikuju. Tukli su i muslimane i albance, i u Bosni i na Kosovu dok ih mi nismo spasili. Srbi liče na pleme divljaka iz srednjeg veka. Balkanski primitivci.

.

Rezime priče Šta hoće Nemci od Srbije

Teze i ideje iznete u gornjim pričama su zavodljive i lako se implementiraju u narodne mase kao duboke predrasude prema narodima. Tih predrasuda nisu imuni ni političari koji vode ove narode, jer te i takve ideje koriste u političkom govoru i u komunikaciji sa biračima, pa te i takve ideje postaju opšte javno mnijenje.

Svako ko je za vreme gradjanskih ratova 90-ih na Balkanu bio u Nemačkoj ili/i u Srbiji zna koliko su se ovakvi stereotipi eksploatisali sa obe strane u medijima, i koliko su i jedni i drugi verovali u teze kao u činjenice koje se i ne ispituju. To je tako. Oni su …. pa redom.

Istina je naravno drugačija i složenija. Niti su Nemci tako loši, niti smo mi tako dobri i obrnuto. I niti su sve ove teze do kraja neistinite.

Ali ostaje jedna zanimljiva činjenica, nismo jedni prema drugima prijateljski nastrojeni. Kada se pogleda na primer prijateljstvo Nemaca sa Hrvatima, Bugarima i Turcima, ostaje nejasno kako to prijateljstvo ne postoji i sa Srbima.

Zašto je to tako, trebala bi se napraviti dublja analiza i stvarno razumeti šta hoće Nemci od Srbije. Meni zaista nije jasno.