Plakari po meri

Dizajniranje i projektovanje ugradnih plakara. Plakari po meri i želji kupca

.

Koji plakar izabrati – plakari po meri i želji

plakari po meri

Pored široke ponude nameštaja i razne druge propratne opreme jedan od najtraženijih i svakako najpotrebnijih proizvoda jesu plakari. Mogu biti standardni i američki plakari.

Plakar je neophodan u svakom stambenom ili poslovnom prostoru i može pružiti poseban efekat prostoru u celini uklapajući se sa ostalim elementima. Menjanjem godišnjih doba menja se i raspored stvari u plakarima, odlaže se i sklanja jedna vrsta garderobe, preslaže druga i tako u krug. Zbog čestog premeštanja i preuređivanja polica i vešalica i konstantno preturanje po stvarima od velikog i presudnog je značaja uređenje unutrašnjosti plakara i njegova funkcionalnost.

Kako odabrati pravi plakar za Vaš prostor:

Da bi ste imali estetski dobar i funkcionalan plakar treba voditi računa o mnogim detaljima. Na prvom mestu je da se prostor predviđen za ugrađivanje i smeštanje plakara iskoristi u milimetar i da sve bude pravilno i korisno raspoređeno. O tome ne morate sami previše da razmišljate već se uvek možete konsultovati sa profesionalnim licima ili majstorima koji se bave njihovom izradom.

Uz iskusne dizajnere svaka Vaša želja i zamisao može se vrlo lako sprovesti u delo. Možete tražiti da Vam naprave nacrt i kompjuterski obrade sliku da unapred znate i vidite kako će Vaš plakar po meri izgledati. Na ovaj način još lakše ćete doći do elegantnog, stilski lepog a korisnog i praktičnog plakara u koji ćete moći da smestite sve što poželite.

Materijali koji se koriste za izradu plakara:

Za izradu plakara najčešće se koristi puno drvo, furnirani medijapan, furnirana iverica, medijapan farban poliuretanskim bojama, univer i dr. Pored kvalitetnih kliznih i ugradnih plakara svoj prostor možete opremiti i ostalim nameštajem po meri kao što su kreveti, razne police i ostalo. Kada je reč o plakarima možete odabrati različite estetske karaktere vrata što može predstavljati potpuno neutralno ili s druge strane intenzivno rešenje. Uz raznovrsne materijale i kombinacije npr. drveta, sjajnih lakova i stakla, završnu obradu i razne tipologije pruža Vam se bezbroj mogućnosti kako da svoj stil interpretirate na najbolju mogući način.

Različiti modeli plakari kao i njihovi stilovi:

Elegantan plakar može se dobiti harmonijom više funkcionalnosti. Velike plakare uglavnom krasi svedena forma a veoma važna je njihova velika zapremina koja će Vam pomoći u još lakšem slaganju i rasporedu stvari u njemu.

Plakari mogu imati šarke ili biti klizni. Kod kliznih plakara je velika prednost što vrata ne zauzimaju dodatni prostor, nečujna su prilikom otvaranja, a ovakva vrsta plakara je lako uklopljiva u sve enterijere pa čak i one najluksuznije.

Dodatna oprema za plakare:

Svaki funkcionalan i pravilno uređen plakar mora imati odgovarajuće fioke, police, dovoljno pregrada i drugih delova koji služe za kačenje garderobe i sl. Uz plakare prostor se može dodatno obogatiti raznim noćnim stočićima i komodama.

Postupak izrade plakara:

Izradom plakara i mnogih drugih delova nameštaja bave se mnoge firme i manja preduzeća. Važno je da odaberete one koje uz svoje dugogodišnje iskustvo i visok kvalitet izrade nude garanciju za svaki napravljen proizvod.

Pre same izrade plakara potrebno je napraviti nacrt i i imati tačan plan za svaki detalj. Stručno lice može Vam ukoliko Vam je to potrebno dati razne savete i sugestije i na taj način pomogne da plakar bude što kvalitetniji i funkcionalniji. Napretkom tehnologije sada je vrlo jednostavno tražiti nacrt plakara osnosno sliku u 3D prikazu gde verodostojno možete videti gotov proizvod i pre nego što se izradi.

Za izradu kvalitetnih plakara važno je koristiti i kvalitetne materijale i okove a savremenim mašinama kakve imaju gotovo svi domaći proizvođači ovaj komad nameštaja neće zaostajati za uvoznim komadima nameštaja.

Koliko vremena je potrebno za izradu plakara zavisi od samih majstora i obima posla koji imaju. Neko optimalno vreme za koje možete dobiti plakar kakav ste zamislili i tražili je između 10 – 20 dana a može se desiti i pre toga. U cenu naručenog plakara ulazi dostava, montaža i ugradnja.