Tumačenje snova i Sanovnik

Kako protumačiti san? 10 korisnih saveta za tumačenje snova

.

tumačenje snova

Da li verujete u snove? Da li ste pristalica mišljenja da vam pomoću snova vaše Nesvesno upućuje poruke? Bilo da verujete ili ne u tajne znakove, evo nekih saveta za tumačenje snova i kako da protumačite vaše snove …

1. Uvek zapisujte svoj san čim se probudite, jer se vrlo lako može dogoditi da ga ubrzo zaboravite. Preporučujem vam da ne ustajete naglo iz kreveta, već da date sebi koji minut da se saberete. Nemojte da vas sekira ukoliko odmah po buđenju ne uspevate da se setite sna. To se često događa, ali tokom dana se obično dogodi nešto što vas podseti na san.

Ako ipak ne verujete meni na reč da ćete zaboraviti svoj san, pokušajte pa će vam biti jasnije zbog čega se savetuje zapisivanje. Možda se, pak pokaže da ja nisam u pravu, ko zna?

2. Lepo je da konsultujete Sanovnik ili da pitate nekog ko se razume u tumačenje snova, šta vaš san znači. Ali imajte na umu, da bez obzira na sve niko ne može da protumači vaš san bolje od vas samih.

3. Budite temeljni u analiziranju svojih snova. Naravno, ukoliko želite i verujete u njih. Po mom mišljenju (ako vas zanima, naravno) niti jedan san nije slučajan.

4. U većini slučajeva ne može odmah jasno da utvrdimo šta naš san znači. Ne opterećujte se. Pustite da vam neki znak pokaže njegovo značenje. Otvorite svoje srce i dušu prema vašem unutrašnjem biću i sigurno ćete ga i sami lako rastumačiti.

5. Ne može se uopšteno reći šta koji simbol predstavlja. Jer određeni simbol za različite osobe ima različito značenje. Tako, na primer kada neko sanja konje, oseća da su to neke loše vesti koje će čuti. Nasuprot tome, postoje ljudi koji se posebno obraduju kada sanjaju ove lepe životinje, jer je to, po njima svakako dobar znak. Dakle, ne uopštavajte i ne slušajte nikog drugog do sebe.

Ukoliko niste sigurni šta određeni simbol iz vašeg sna znači za vas, pokušajte sa igrom asocijacija. Razmislite šta vam prvo padne napamet kad pomislite na simbol iz vašeg sna.

6. Nije baš sve što sanjamo značajno. iako možda tako izgleda. Obratite pažnju na najupečatljivije simbole iz vašeg sna. Ponekad se događa da sanjamo samo ono što smo doživeli prethodnog dana. Pa tako se može dogoditi da, recimo sanjate vodu ukoliko ste prethodni dan proveli na reci na kojoj niste dugo bili. A kako je voda simbol nevolja ili suza, može se desiti da se opteretite snom, što svakako nije dobra ideja. Prvo pokušajte da objasnite sebi da li vaš san ima neke veze sa proživljenim sskorašnjim događajima.

7. Imajte na umu da nije baš svaki san značajan. Vrlo često se mnogima dogodi da sanjaju nešto što ne ostavi nikakav utisak na njih.

8. Snovi ubistava, iako u većini slučajeva opterećuju uglavnom ne znače nešto loše. U našem narodu, recimo postoji verovanje da valja sanjati nekoga da umire, jer mu na taj način „produžujete život“.

9. Čak i, naizgled najjednostavniji snovi mogu imati neko bitno značenje. Samo treba da želite da shvatite šta vam se tim putem kazuje.

10. San nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo. Čak iako vam izgleda da je očigledno njegovo značenje, analizirajte ga. Jer veoma retko se događa da san znači upravo onako kako izgleda.