.

Ben 10 igračke za decu

Zašto treba da kupujete Ben 10 igračke vašoj deci

.

Današnja deca, na njihovu sreću imaju preveliki izbor igračaka. Baš zato se, neretko dogodi da baš i ne znaju da se obraduju i uživaju u igri. Tako se njihovi aktuelni heroji smenjuju čini se suviše brzo. Jedan od aktuelnih je i „Ben 10“ ( „Ben Ten“). Šta ili ko je zapravo ova ihračka i da li je vredna kupovine?

1. Šta su „Ben 10“ igračke?

Reč je o još jednom „superheroju“ iz produkcije „Cartoon Network“-a. On ima ben 10 igračka

svoj super sat, to jest „omnitriks“ pomoću koga dobija supermoći. Pomoću ovog predmeta on se transformiše u deset i više različitih superheroja. A svaku njegovu transformaciju prati po jedna figurica.

„Ben 10: Alien Force“ predstavlja nastavak originalnog „Ben 10“. Uz to, u kolekciji igračaka se nalaze i brojni vanzemaljski akcioni likovi protiv kojih se ovaj superheroj bori.

2. Kojoj starosnoj grupi su namenjene?

Prvenstveno dečacima i to onima od četiri, pa do dvanaest godina za koje su napravljene i Ben 10 igrice.

3. Da li su Ben 10 igrice dobre i korisne?

Iako su ove igračke zanimljive i inspirušu decu na kreativnost, treba imati na umu da ovi junaci nisu ni malo realni i tu roditelji imaju važnu ulogu, jer bi trebalo da objasne svojim mališanima da su to samo likovi iz crtanih filmova. Svakako, mislim da nema dečaka koji nema barem jednu igračku u svojoj kolekciji. Ukoliko imate mogućnost da kupite originalne Ben 10 igračke iznenadiće vas koliko su verno i kvalitetnoizrađene. Uz to su veoma izdržljive.

4. Koliko koštaju igračke iz ove kolekcije?

U zavisnosti od zemlje do zemlje, cene ovih figurica su različite. U našoj zemlji, osnovne figurice su nešto više od hiljadu dinara, dok se „Omnitriks“ može kupiti za tri do pet hiljada dinara, a cene variraju u zavisnosti od dodatnih komponenti.

Što se video igrica tiče, one koštaju od oko 1500 dinara pa naviše.

Knjige sa pričama o ovom superheroju se mogu kupita za nešto više od 500 dinara.

5. Koja je najbolja igračka iz kolekcije?

Na ovo pitanje je izuzetno teško odgovoriti. Treba imati na umu da su sve originalne figurice vrlo kvalitetno urađene, zato izbor treba prepustiti deci. Oni najbolje znaju šta je dobro.

Većina mališana se odlučuje za Omnitriks, jer ga lako mogu nositi. Idealni su za igranje i njihovu ulogu superheroja.

Takođe i različite figurice Ben 10 transformacija su dobar izbor, a posebno zato što su finansijski najpovoljnije.

Igrice Ben 10 su jedne od najigranijih među mališanima uzrasta već od sedam godina. Prilično su lagane za igranje, a uz to su pune izazova. Većina ih ima odlične zvučne efekte i priču. Ono zbog čega smatram da su jako dobre, pored navedenog je i što drugi igrač može u svakom trenutku igre da mu se pridruži i pomogne i što nastavljete tamo gde vam je nestalo života, bez obaveze da se uvek vraćate na početak igrice, što nije slučaj u većini ostalih.

6. Koja je najgora Ben 10 igračka?

Uglavnom tzv. „play set“, odnosno tematski kompleti. Oni su u većini slučajeva jako skupi, a zahtevaju kupovinu još komponenti kako bi dete moglo da napravi set. Generalno, često se korisnici žale da ne vrede toliko koliko su ih platili i da mališani izgube neke sitnije delove, pa onda gotovo da imaju neupotrebljivu igračku.

Takođe, primećeno je da su figurice suparnika ovog superheroja izrađene od lošije plastike i da im se često skida i boja.

7. Šta obuhvata asortiman Ben 10?

Evo spiska većeg dela delova ove kolekcije:ben 10 igrice
vozila
„play set“ – ove
igre
DVD-ove
video igre
školski pribor
kostimi za oblačenje
odeća i obuća
sportska oprema
nameštaj za dečiju sobu
tapete
posteri
knjige

8. Kakvu obrazovnu vrednost imaju predmeti iz ove kolekcije?

Na prvom mestu ove igračke podstiču maštovitost kod dece. Takođe, pomažu deci u razvijanju moralnog rasuđivanja i određivanja šta i ko je dobar, a šta i ko nije.

Uz to, pokazale su se korisnim u uspostavljanju odnosa sa drugom decom. Važno je samo deci na vreme objasniti da je on superheroj iz crtanog filma, da je izmišljen i samim tim je nemoguće da postoji u realnom svetu. Kada dete to shvati, onda ne postoji bojazan od lošeg uticaja ove ili bilo koje druge igračke na dete.

9. Koju igračku treba kupiti detetu koje ima gotovo celu kolekciju?

Možda treba da razmislite o sportskoj opremi sa likom ovog junaka. Ili pak školskom priboru.

10. Gde mogu da kupim ove igračke?

Pošto je ovo jedna od najpoznatijih figurica, praktično je moguće kupiti je u bilo kojoj prodavnici igračaka. Ako ste pre za kupovinu internetom, postoje brojne on-line prodavnice igračaka koje svakako imaju kolekciju Ben 10.