Komarnici i komarci

Komarnici su odlična zaštita od komaraca

 

 

komarnici

Najbolja zaštita u borbi protiv dosadnih komaraca, muva i ostalih insekata je postavljanje komarnika. To su mrežice čija je uloga prvenstveno da Vas zaštiti od insekata i veoma se jednostavno povlači. Izrađuje se od najkvalitetnijeg fiberglasa – materijal koji je otporan na sve vremenske uslove.

Komarnici mogu da se montiraju na vrata i prozore. Izrađuju se u gotovo svim dimenzijama što zavisi od veličina otvora. Da bi se sprečilo kidanje i bilo kakvo drugo oštećenje mrežice njeni rubovi su zaštićeni prolaskom kroz vođice koje imaju posebne četkice. U mehanizmu koji služi da se komarnici povlače nalazi se opruga kojom je sve ravnomerno regulisano. Komarnike delimo na rolo i fiksne.

Osnovne karakteristike komarnika:

  • Stopostotna zaštita od svih vrsta insekata koji se mogu naći u Vašem domu
  • Odlična vidljivost kroz njih i normalna prirodna svetlost
  • Neometana cirkulacija vazduha u prostoru
  • Jednostavno rukovanje

Kod rolo komarnika omogućeno Vam je neprestano spuštanje i podizanje komarnika. Aluminijumsko kućište služi za namotavanje mreže sa sistemom opruge. Mreža od fiberglasa može izdržati velike temperaturne razlike od – 35 do +80 stepeni C.

Fiksni komarnici imaju ram od PVC materijala ili aluminijuma i zategnutu mrežu. Montiranje rama vrši se direktno na štok prozora sa spoljne strane. Mogu se poručiti i fiksni komarnici koji imaju ram tipa “leptir”, što pruža komarniku fiksiranje sa unutarnje strane.

Postavljanje komarnika na vrata:

Komarnike za vrata koji imaju sopstveni štok možete ugraditi kod otvora gde vrata zapravo i ne postoje.  – Ukoliko vrata postoje komarnici se postavljaju u štok bilo das u ulazna ili balkonska vrata. Klizne komarnike otvaramo ili zatvaramao tako što povlačino ram levo – desno.

Postoji mogućnost plastificiranja komarnika što je izbor klijenta.

Zbog čega PVC stolarija:

  • Zbog dobre zvučne i toplotne izolacije čime se štedi na potrošnji električne energije.
  • Zato što nema naknadnih velikih ulaganja.
  • Ima odličan odnos kvaliteta i cene.
  • Dugovečna je i pored minimalnog održavanja.
  • Reč je o ekološkom materijalu čija je reciklaža stopostotna.
  • Nezapaljivost PVC profila i sposobnost samog gašenja.
  • Ne podlažu naglom menjanju vremenskih uslova, trpe deformaciju i udarce.
  • Mogu se izraditi u svim dimenzijama i oblicima.
  • Jednostavnost pri uklapanju u svaki enterijer.

Kvalitet PVC prozora:

S obzirom na činjenicu koliko je samo porasla potražnja za ovim materijalom ne čudi i porast broja onih koji žele da se bave ovom delatnošću i proizvode PVC stolariju. Zbog toga je ogromna ponuda raznih proizvođača kod nas sa različitim kvalitetom. Sve ovo može da napravi totalnu pometnju i zabunu kako da odaberete onu koja je prava i zadovoljava sve kriterijume. U suprotnom će Vam se desiti da ste uzaludno potrošili novac.

  • Uz kvalitetan prozor štedi se energija, dok se nekvalitetnim gubi toplota i logično znatno uvećava račun za potrošenu el. energiju. U sprečavanju svega ovoga pomoći će Vam prozor koji ima višekomorni profil. U sastavu su svi elementi koje propisuje Evropska Unija a pri tom su otporni na sve klimatske uslove  pa čak i ogromne razlike u temperaturi.
  • Pored kvalitetnog prozora obavezna su Vam i kvalitetna stakla s kojima se sprečava UV zračenje. Pored toga bitan je dobar mehanizam i profil. Ukoliko se radi o kvalitetnom prozoru on je apsolutno vodonepropustljiv i ima odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju.
  • Jedno od najadekvatnijih rešenja je šestokomorni PVC prozor. Može biti sive bele ili boje drveta, klasični jednokrilni ili dvokrilni i raznih oblika. Njihovi sistemi pružaju mogućnost zastakljivanja terasa, izloga i sl. Uz to mogu biti okrugli, lučni, u obliku trougla i razni drugi.

Kada postavite PVC stolariju u Vaš dom vi ste bezbedni jako dugi niz godina. Potreba da je zamenite može biti jedino iz razloga ukoliko se na tržištu pojavilo nešto savremenije ili tehnološki doteranije što za sada nije slučaj. PVC je pravi izbor.