MED I CIMET 

Med i cimet kao lek za srce, infekcije, umor, probavu

 

 

Med i cimet je prirodni lekoviti preparat koji se lako sprema i dobar je za:

Bolesti srca

Med i cimet za srce, prehladu, umor, infekcije honey-and-cinnamon

Napravite smesu od meda i cimeta i namažite je na hleb. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje holesterol u arterijama i sprečava srčani udar. Redovna upotreba ove kombinacije smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca.

Kod starijih osoba arterije i vene gube elastičnost pa može doći do začepljenja. Kombinacija med i cimet će revitalizirati krvne sudove.

Dugovečnost

Veruje se da svakodnevno uzimanje čaja s medom i cimetom može da produži život. Pomešajte četiri kašike meda kašiku cimeta u prahu i tri šoljice vode prokuvajte i pijte to kao čaj. Popijte četvrtinu šoljice tri do četiri puta dnevno. Vaša koža će biti mekana i sveža a odložiće i nastanak bora.

Infekcije bešike

Pomešajte dve kašike cimeta u prahu i kašiku meda u čašu mlake vode i popijte. To uništava bakterije u bešici.

Probavne smetnje

Cimet u prahu pomešajte s dve kašike meda i to pojedite pre jela. Na taj način će se i najteže jelo lakše svariti.

Umor

Pomešajte pola kašike meda i pola kašičice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kad osetite umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku od nedelju dana.

Prehlade

Oni koji pate od uobičajene i hronične prehlade treba da jednom dnevno tokom tri dana uzimaju jednu kašiku meda pomešanu sa 1/4 kašičice cimeta u prahu. Na ovaj način ćete se rešiti kašlja, kijavice i bolova u sinusima.

 

A sad prošetajte …  www.darujmorec.com