Skijanje u Francuskoj – ski centar Val d’Isere

Kako izgleda skijanje na francuskim Alpima i skijaški centar Val d’Isere. Fotografije mesta u maju mesecu

 

Val d’Isere je opština u dolini Tarantez, u oblasti Savoie (Rona – Alpski region) na jugoistoku Francuske. Predstavlja veliki i cenjen skijaški centar u Francuskoj i u svetu. Zapravo smatra se za jedan od najboljih skijaških cenatara u Evropi i u svetu. Staze kreću sa visine od preko 3000 metara nadmorske visine i broje desetine kilometara. Vrlo su uredjene, široke i odlično održavane.

Ski centar se nalazi na samo 5 km od granice sa Italijom. Takodje, smešten je i na granici Nacionalnog parka Vanoise koji je otvoren 1963 godine. Tokom 1992 Zimskih olimpijskih igara, staza Face de Bellevarde je bila odredjena za muški spust. Od ostalih alpskih i skijaških događaja koji su se održavali tokom tih igara Val d’Isere je bio uključen u muški veleslalom i alpsku kombinaciju.

U Val d’Isere se redovno održava Svetski kup u skijanju, obično za muškarce početkom decembra, a bio je i domaćin Svetskog šampionata u skijanju 2009-e godine. Ski centar se nalazi u regiji Savoie sa dobrim saobraćajnim vezama i izlazima iz Liona, Ženeve i Šamberija.

Pogledajte kako ski centar izgleda za 1 maj. Ima puno snega, sunca i skijanja.

Fotografije govore same. Slike su napravljene GoPro kamerom tokom skijanja.

Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi

Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi ski kafe Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi sunce Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi auto na balvanima Skijanje u Francuskoj - ski centar Val dIsere i francuski Alpi trg Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi grad Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi pogled na vrh Skijanje u Francuskoj - ski centar Val dIsere i francuski Alpi unutrašnjost kafea Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi sedešnica Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi vrh staze Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi pogled sa vrha Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi putokaz za staze Skijanje u Francuskoj - ski centar Val d'Isere i francuski Alpi odmor na nebu